search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:27
MENU CLOSE

Εργαζόμενοι – σκλάβοι σε πτηνοτροφείο στην Αχαΐα: Δούλευαν όλη μέρα χωρίς αμοιβή, υπό την απειλή όπλου

12.03.2015 17:45
Εργαζόμενοι – σκλάβοι σε πτηνοτροφείο στην Αχαΐα: Δούλευαν όλη μέρα χωρίς αμοιβή, υπό την απειλή όπλου - Media

Μία νέα υπόθεση απίστευτης εργασιακής υπερεκμετάλλευσης αποκαλύφθηκε σε πτηνοτροφείο στην Αχαΐα.

Μία νέα υπόθεση απίστευτης εργασιακής υπερεκμετάλλευσης αποκαλύφθηκε σε πτηνοτροφείο στην Αχαΐα.

Οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη επιχείρηση, μετανάστες από τη Ρουμανία οι περισσότεροι, αναγκάζονταν να δουλεύουν καθημερινά από το πρωί ως το βράδυ χωρίς διάλειμμα, χωρίς να πληρώνονται, σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, ενώ ακόμα και η τροφή που τους παρεχόταν ήταν ελλιπής.

Εποπτεύονταν συνεχώς από τον ιδιοκτήτη της πτηνοτροφικής μονάδας κι έναν συνεργό του, τελώντας ουσιαστικά υπό συνθήκες δουλειάς. Μάλιστα πολλές φορές ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης έφερε πιστόλι ή καραμπίνα, πυροβολώντας στον αέρα ή στο έδαφος κοντά στα πόδια τους για εκφοβισμό.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία δύο Ρουμάνων, οι οποίοι ζητώντας αρωγή και προστασία, κατήγγειλαν τις συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν στο συγκεκριμένο πτηνοτροφείο.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δύο καταγγέλλοντες στις αρχές του 2015 στρατολογήθηκαν στη Ρουμανία, από έναν άλλο αναζητούμενο Ρουμάνο, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη δεινή οικονομική τους κατάσταση και υποσχόμενος νόμιμη εργασία στην Ελλάδα, με καλές συνθήκες και ικανοποιητικό μισθό, απέσπασε τη συναίνεση τους και τους έπεισε να μεταναστεύσουν για να εργαστούν στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης της πτηνοτροφικής μονάδας, μαζί με έναν συνεργό του χρησιμοποιούσαν συστηματικά αλλοδαπούς εργάτες, τους οποίους στρατολογούσε στη Ρουμανία ο αναζητούμενος υπήκοος Ρουμανίας.

Και οι δύο συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στις πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις το πρωί της Τετάρτης, ενώ απελευθερώθηκαν επτά Ρουμάνοι εργαζόμενοι. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26