search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:01
MENU CLOSE

Στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας – Συνάντηση με Γιούνκερ και Σουλτς

13.03.2015 06:24
Στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας - Συνάντηση με Γιούνκερ και Σουλτς  - Media

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. 

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. 

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε, χθες, από την έδρα του ΟΟΣΑ σειρά μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι οι άμεσες προτεραιότητες είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Όπως τόνισε, για το θέμα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, η κυβέρνηση θα στοχεύσει στο λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού, θα αυστηροποιηθεί η νομοθεσία σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, θα ενισχυθεί η ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ενώ θα εξασφαλισθεί η πλήρης λογοδοσία και διαφάνεια των λειτουργιών της. Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα διευρυνθεί ο ορισμός της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής, ενώ θα καταργηθεί η φορολογική ασυλία.

«Η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα είναι πιο δύσκολο εγχείρημα. Έχουμε ήδη ξεκινήσει, με τον εξορθολογισμό της ίδιας της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, έχουμε ήδη μειώσει τον αριθμό των υπουργείων» είπε και πρόσθεσε: Θα προωθήσουμε μηχανισμούς για καλύτερους διορισμούς, αξιολογήσεις και καθιέρωση δίκαιων διαδικασιών για τη μεγιστοποίηση της κινητικότητας ανθρώπινων και άλλων πόρων στο πλαίσιο του δημόσιου τομέα.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη δραστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κεντρικών και τοπικών κυβερνητικών υπηρεσιών στοχεύοντας τις δημοσιονομικές διαδικασίες, την αναδιάρθρωση της διαχείρισης, και την ανακατανομή των πόρων που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σωστά. Επίσης, ο κ. Τσίπρας και ο Ανχελ Γκουρία υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15