search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:16
MENU CLOSE

Στ. Κοντονής: «Το τέρας της βίας στα γήπεδα θα ηττηθεί»

13.03.2015 15:20
Στ. Κοντονής: «Το τέρας της βίας στα γήπεδα θα ηττηθεί» - Media

Αποφασισμένος να πατάξει το φαινόμενο της βίας στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «BHMA FM» ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

 

Αποφασισμένος να πατάξει το φαινόμενο της βίας στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «BHMA FM» ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

«Πιστεύω ότι την Τρίτη θα έχουμε όλο το νομοθετικό πλαίσιο και το νομοθετικό κείμενο. Θα πάρουμε εκείνα τα μέτρα για να το ξεδοντιάσουμε αυτό το φαινόμενο και το τέρας της βίας θα ηττηθεί. Θα πρέπει να έρθει η Πολιτεία και πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά το νομοθετικό πλαίσιο και τις ποινικές κυρώσεις σε αυτούς πού παρανομούν» δήλωσε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε: «Πριν όμως από αυτό το στάδιο, πρέπει πάλι η Πολιτεία να επέμβει, και αυτούς τους ανθρώπους, με τα μέσα τα οποία διαθέτει -και θα είναι περισσότερα με τη νέα αθλητική χρονιά-, να τους συλλαμβάνει και να τους τιμωρεί».

Ο κ. Κοντονής τόνισε, επίσης, ότι «δεν είναι δυνατό για θέματα δημόσιας τάξης και κοινωνικής ειρήνης να μην υπάρχει παρέμβαση του κράτους» και σημείωσε πως «υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία είναι σάλπισμα σε ανθρωποκτονίες». «Σε ένα ευνομούμενο κράτος αυτός ο φαύλος κύκλος της βίας τροφοδοτείται από πολλά πράγματα: είναι οι ανακοινώσεις των ομάδων, είναι η αναξιοκρατία που υπάρχει, οι κακές διαιτησίες, υπάρχουν δημοσιεύματα. Θα τα αντιμετωπίσουμε όλα. Δεν θα μείνει κανένας εκτός πεδίου ελέγχου» υπογράμμισε.

Για το ενδεχόμενο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών είπε πως «το μέτρο θα συνεχιστεί, αν δούμε ότι υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί» και πρόσθεσε: «Πιστεύω να μην υπάρξει καμία ανάγκη, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, για κάτι τέτοιο. Από δω και πέρα θα δούμε πώς στοχευμένα θα το αντιμετωπίσουμε, διότι υπάρχουν και Ανώνυμες Εταιρείες, οι οποίες δεν προκαλούν επεισόδια- τουλάχιστον οι ίδιες, οι φίλαθλοί τους- στην έδρα τους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:15