search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:15
MENU CLOSE

Εξύβριση Ερντογάν; Φυλακή…

13.03.2015 17:47
Επίθεση κατά… πάντων από Ερντογάν: «Οι τελευταίες χώρες που μπορούν να μιλάνε για γενοκτονία είναι η Γερμανία, η Ρωσία και η Γαλλία» - Media

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 3 πολίτες με την κατηγορία ότι εξύβρισαν τον ισλαμοσυντηρητικό πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μηνύματα που ανήρτησαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter

 

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 3 πολίτες με την κατηγορία ότι εξύβρισαν τον ισλαμοσυντηρητικό πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μηνύματα που ανήρτησαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, την ώρα που ακτιβιστές για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν αγανάκτηση για τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι τουρκικές αρχές στο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.

Οι 3 πολίτες, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, συνελήφθησαν στις κατοικίες τους και θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου εντός των επόμενων ημερών, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, δύο εξ αυτών συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, η τρίτη στην Φετιγιέ.

Σε μια άλλη υπόθεση, ένα φοιτητής από το Καϊσερί που έχει καταδικαστεί επειδή χαρακτήρισε τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους «δικτάτορα» κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης το 2013, συνελήφθη αν και είχε αφεθεί ελεύθερος, μετέδωσε η εφημερίδα Hürriyet.

Ο Αϊκουλατάπ Αβσάρ μεταφέρθηκε στη φυλακή του Καϊσερί όπου θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 14 μηνών.

Μετά την εκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της τουρκικής Δημοκρατίας τον περασμένο Αύγουστο, οι διώξεις με την κατηγορία της «εξύβρισης» του επικεφαλής του τουρκικού κράτους έχουν αυξηθεί στην Τουρκία, στοχοθετώντας τόσο καλλιτέχνες και δημοσιογράφους όσο και απλούς πολίτες. Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης εκδίκασε τουλάχιστον 84 δίκες αυτού του είδους σε διάστημα 6 μηνών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:14