search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:53
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Έτοιμοι να καθυστερήσουμε κάποιες προεκλογικές δεσμεύσεις, αν χρειαστεί

13.03.2015 18:37
Βαρουφάκης: Οι «ασκούμενοι μάγοι» των Θεσμών καθυστέρησαν την συμφωνία   - Media

Έτοιμος να καθυστερήσει την εφαρμογή κάποιον εξαγγελθέντων μέτρων κατά της λιτότητας προκειμένου να δομηθεί σχέση εμπιστοσύνης με την ΕΕ εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Έτοιμος να καθυστερήσει την εφαρμογή κάποιον εξαγγελθέντων μέτρων κατά της λιτότητας προκειμένου να δομηθεί σχέση εμπιστοσύνης με την ΕΕ εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του επιχειρηματικού συνεδρίου στο Κόμο της Βόρειας Ιταλίας, όπου συμμετείχε, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τις 20 Απριλίου.

«Θα ολοκληρώσουμε την επιθεώρηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Όλοι μας έχουμε δεσμευτεί να καταλήξουμε σε συμφωνία μέχρι τις 20 Απριλίου», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Αν αυτό σημαίνει» πρόσθεσε, «ότι για τους αμέσως επόμενους μήνες των διαπραγματεύσεων θα χρειαστεί να αναστείλουμε την εφαρμογή των προεκλογικών μας εξαγγελιών, θα το κάνουμε, προκειμένου να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εταίρους μας», συμπλήρωσε.

Επανέλαβε δε ότι η Ελλάδα πρόκειται να τηρήσει τις υποχρεώσεις της αναφορικά με την αποπληρωμή του χρέους και ότι δεν ψάχνει βοήθεια από άλλες πηγές εκτός της Ευρώπης, όπως η Ρωσία και η Κίνα. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε ακόμα από την ΕΚΤ να ισχύσει απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ό, τι ίσχυσε και για την κυβέρνηση Σαμαρά:

«Πιστεύω ότι πρόκειται για μια παρόμοια κατάσταση (με αυτή που αντιμετώπισε η κυβέρνηση Σαμαρά μετά τις εκλογές του 2012), και θα είναι ιδιαίτερα βοηθητικό αν η ΕΚΤ επεδείκνυε την ίδια ευελιξία και σήμερα, δεδομένου ότι η κυβέρνησή μας έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:45