search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:44
MENU CLOSE

Ολλανδία: Μητέρα με παιδιά πήγαν στη Συρία για να γίνουν όλοι τζιχαντιστές

16.03.2015 13:27
Ολλανδία: Μητέρα με παιδιά πήγαν στη Συρία για να γίνουν όλοι τζιχαντιστές - Media

 

Μητέρα δύο μικρών παιδιών τα  πήρε κρυφά από τον πατέρα τους και έφυγε και για τη Συρία για να ενταχθούν στους κόλπους των τζιχαντιστών.

 

Μητέρα δύο μικρών παιδιών τα πήρε κρυφά από τον πατέρα τους  και έφυγε και για τη Συρία για να ενταχθούν στους κόλπους των τζιχαντιστών.

Ο Ολλανδός πατέρας των παιδιών- με τον οποίο η 33 χρονη μητέρα είναι διαζευγμένη- δεν κατάφερε να τους εμποδίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα και τα παιδιά της ταξίδεψαν μέσω Ευρώπης με πλαστά διαβατήρια και με την βοήθεια ξένων στρατολογητών.
Η μητέρα με τα παιδιά της  -επτά και οκτώ ετών- διέμεναν στο Μάαστριχτ της ανατολικής Ολλανδίας, αλλά τα ίχνη τους είχαν εξαφανιστεί από τις 29 Οκτωβρίου του 2014.

Ο διευθυντής του ισλαμικού σχολείου όπου φοιτούσαν τα παιδιά ειδοποίησε τον πατέρα τους ότι η μητέρα είχε εκτυπώσει αεροπορικά εισιτήρια για την ίδια και τα παιδιά της για πτήση με προορισμό την Ελλάδα όπως  μεταδίδει το Reuters. 
Οι εισαγγελείς έχουν υποψίες ότι η γυναίκα δέχτηκε βοήθεια από άλλα πρόσωπα για να ταξιδέψει, γιατί κατάφερε να ξεφύγει από διεθνές ένταλμα σύλληψης, και εξετάζουν την υπόθεση.

Υπολογίζεται ότι  12 ανήλικοι έχουν επίσης φύγει από την Ολλανδία με δική τους απόφαση για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.
Το ολλανδικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ανακοινώσει ότι συνολικά 180 ολλανδοί τζιχαντιστές είναι γνωστό ότι έχουν φύγει από την Ολλανδία για να μεταβούν στη Συρία. Από αυτούς περίπου 35 έχουν επιστρέψει, ενώ 21 σκοτώθηκαν στον εμφύλιο στη Συρία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:43