search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:13
MENU CLOSE

Εξήγγειλε δράσεις η ΕΣΕΕ

16.03.2015 17:29
Εξήγγειλε δράσεις η ΕΣΕΕ - Media

Εκπρόσωποι του κλάδου του εμπορίου που μαστίζεται τα τελευταία χρόνια  από το χρέος, τα λουκέτα και τους φόρους,  συνεδρίασαν το περασμένο Σάββατο στο Επιμελητήριο Πειραιώς, με στόχο να βρουν λύσεις στα θέματα που τους ταλανίζουν.

Εκπρόσωποι του κλάδου του εμπορίου που μαστίζεται τα τελευταία χρόνια  από το χρέος, τα λουκέτα και τους φόρους,  συνεδρίασαν το περασμένο Σάββατο στο Επιμελητήριο Πειραιώς, με στόχο να βρουν λύσεις στα θέματα που τους ταλανίζουν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εμπορίου «η θηλιά στο λαιμό των εμπόρων δεν έχει ακόμη χαλαρώσει» ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο των εμπόρων Βασίλη Κροκίδη το 2015 θα είναι μια κομβική χρονιά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «μόνο το 50% των ασφαλισμένων του ΟΑΕ καταφέρνει να πληρώσει τα ασφάλιστρα του. Στο σύνολο τους οι ασφαλισμένοι είναι 752000 ενώ οι συνταξιούχοι είναι 361.000». 

Ο λογαριασμός δηλαδή δεν βγαίνει! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όπως είπε ο Κροκίδης  «να υπάρχει μια αναλογία ασφαλισμένου συνταξιούχου 2 προς 1 η οποία είναι πλασματική, η πραγματική αναλογία ενεργού ασφαλισμένου όμως πρέπει να είναι 1 προς 1 κατέληξε.»

 Τέλος τα μέλη του κλάδου πρότειναν το παρακάτω ψήφισμα  

1ος Στόχος. Ο Οδικός Χάρτης του Εμπορίου για ανάπτυξη με απασχόληση και τα 10 “σημεία ανεφοδιασμού” της αγοράς:
• Προτάσεις αντιμετώπισης βασικών προβλημάτων ρευστότητας
• Νέα βάση μέτρησης της εμπορικής πίστης από τον “Τειρεσία”
• Ρύθμιση επιχειρηματικών οφειλών, εγγυήσεων & “κόκκινων” δανείων
• Νομοθετική εξωδικαστική επίλυση διαφορών πιστωτών και οφειλετών με “διαμεσολάβηση”
• Εξυγίανση προβληματικών επιχειρήσεων και “έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης”
• Νομοθετική κατάργηση διοικητικών και ποινικών κυρώσεων των “εντός κρίσης ΜμΕ”
• Αποκατάσταση αδικιών της υπερφορολόγησης των ΜμΕ
• Προτάσεις στοχευμένων φορολογικών ελαφρύνσεων
•Ξεπάγωμα” λογαριασμών επιχειρήσεων
• Αναστολή κατασχέσεων και εκτέλεσης εντολών δέσμευσης μέχρι τη ψήφιση και εφαρμογή της νέας ρύθμισης

2ος Στόχος.  Η πρόταση ΕΣΕΕ για “πάγωμα-κεφαλαιοποίηση”, ελεύθερη επιλογή κλάσης και  οριστική λύση στο πρόβλημα του ΟΑΕΕ.

3ος Στόχος. Το υπόμνημα για τα εργασιακά θέματα απασχόλησης στο εμπόριο, την ΕΓΣΣΕ και τη διαμόρφωση του κατωτάτου μισθού.

4ος Στόχος. Το υπόμνημα για τη καταγραφή των εμποδίων του Κράτους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και οι προτάσεις επίλυσης. 

5ος Στόχος. Το συγκριτικό υπόμνημα για τα προβλήματα στο εισαγωγικό εμπόριο και τον άνισο ανταγωνισμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων στην αγορά.

6ος Στόχος. Η καταγραφή και επισήμανση από την ΕΣΕΕ όλων των άμεσων και έμμεσων νομοθετικών μέτρων εναντίον των Μμε επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της κρίσης (2010-2014) σε φορολογία, ασφαλιστικό και κυριακάτικη λειτουργία και ο αγώνας για τη μη επανάληψη των ίδιων σφαλμάτων από τους κυβερνώντες.

7ος Στόχος. Οι 20 προτάσεις της ΕΣΕΕ για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και λαθρεμπορίου, της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής.

8ος Στόχος. Η παρέμβαση βελτιωτικών αλλαγών στη διαβούλευση του ν/σ για τη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων οφειλών στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 100 δόσεις.

9ος Στόχος. Οι προσθήκες στον Κώδικα Δεοντολογίας της Αγοράς για την προστασία του καταναλωτή και τη ρύθμιση του πλαισίου αφορά στις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες.

10ος Στόχος. Η παρακολούθηση της νέας “εργαλειοθήκης” των έξι μεταρρυθμίσεων και της τεχνικής βοήθειας που συμφώνησαν Κυβέρνηση και ΟΟΣΑ.

Στην συνεδρίαση προσκεκλημένος ήταν και ο Υπουργός Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν στον προηγούμενο νόμο λειτουργίας μέχρι 7 Κυριακές  το χρόνο, καθώς επίσης επισήμανε ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η έναρξη διαλόγου με την ΕΣΕΕ για τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας και Λειτουργίας της Αγοράς καθώς και η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος των “Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου” (ΑΚΕ). Όσο για τα «Κόκκινα Δάνεια» και για τη ρευστότητα της αγοράς είπε ότι η μέθοδος μικροδανείων  μέχρι 25.000 ευρώ διαμέσου της δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας ή Ταμείου αναμένεται να  δώσουν μια ανάσα στους επιχειρηματίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:12