search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:28
MENU CLOSE

Μ. Ντράγκι : Να γίνει «ποιοτικό άλμα» στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

17.03.2015 06:54
Ντράγκι: Η ελάφρυνση του χρέους θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της - Media

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι χαιρέτισε, τη «σταθερή ανάκαμψη» της οικονομίας της ευρωζώνης και κάλεσε να γίνει ένα «ποιοτικό άλμα» σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι χαιρέτισε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη, τη «σταθερή ανάκαμψη» της οικονομίας της ευρωζώνης και κάλεσε να γίνει ένα «ποιοτικό άλμα» σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, κρίνοντας πως οι χώρες μέλη της ΕΕ πρέπει να μοιραστούν μεγαλύτερο μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας.

Μία εβδομάδα αφότου η ΕΚΤ άρχισε να τυπώνει χρήμα για την αγορά κρατικών ομολόγων, ο Ντράγκι προέβλεψε ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που έθεσε σε εφαρμογή ο θεσμός, οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εφαρμόστηκαν στην ευρωζώνη συμβάλλουν στην επάνοδο της ανάπτυξης στην ευρωζώνη. «Συναντιόμαστε εδώ με φόντο μια οικονομική κατάσταση που ανακάμπτει σταθερά στην ευρωζώνη» ανέφερε ο Μ Ντράγκι.

«Η εμπιστοσύνη μεταξύ των εταιρειών και των καταναλωτών αυξάνεται. Οι προοπτικές για την ανάπτυξη έχουν αναθεωρηθεί υψηλότερα. Και ο τραπεζικός δανεισμός βελτιώνεται τόσο όσον αφορά την ζήτηση όσο και την προσφορά», τόνισε.

Όμως η παραπάνω καλή εικόνα δεν είναι αρκετή, καθώς θα πρέπει τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης να επιταχύνουν τη διαδικασία της ενοποίησης. Άλλωστε «αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όποτε υπάρχει ένα σοβαρό σοκ σε κάποιο μέρος της Ευρωζώνης, ανακύπτουν ερωτήματα για την βιωσιμότητα της ένωσης».

Προσέθεσε ακόμη ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες που ισχύουν στην Ευρωζώνη έχουν παραβιαστεί αρκετές φορές, γεγονός το οποίο πλήττει την εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών-μελών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:26