search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:16
MENU CLOSE

Σερβία: Μην πετάτε χειροβομβίδες στα σκουπίδια!!!

18.03.2015 06:09
Κορωνοϊός-Βαλκάνια: Στα πρόθυρα τις κατάρρευσης γιατροί και συστήματα Υγείας - Media

Έκκληση στους πολίτες της να μην πετούν χειροβομβίδες ή άλλα πυρομαχικά στα σκουπίδια, απηύθυνε την Τρίτη η κυβέρνηση της Σερβίας, με την ελπίδα να ελαχιστοποιηθούν τα ατυχήματα.

Έκκληση στους πολίτες της να μην πετούν χειροβομβίδες ή άλλα πυρομαχικά στα σκουπίδια, απηύθυνε την Τρίτη η κυβέρνηση της Σερβίας, με την ελπίδα να ελαχιστοποιηθούν τα ατυχήματα.

Εκτιμάται ότι στη Σερβία υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες όπλα τα οποία δεν είναι δηλωμένα, μετά τους πολέμους που έλαβαν χώρα κατά τη δεκαετία του 1990 στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Σε αυτά δεν συγκαταλέγονται τα 1 εκατομμύριο εγγεγραμμένα όπλα.

Το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε τον περασμένο μήνα ένα νομοσχέδιο το οποίο επιβάλει αυστηρούς κανόνες για την κατοχή πυροβόλων όπλων, μετά την αύξηση της εγκληματικότητας και περιστατικών που σχετίζονται με την οπλοκατοχή.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα έως την 4η Ιουνίου να παραδώσουν τα όπλα τους στην αστυνομία αλλιώς ενδέχεται να αντιμετωπίσουν έως και 5 χρόνια φυλάκισης για παράνομη κατοχή. Ωστόσο, φοβούμενη η κυβέρνηση ότι οι ιδιοκτήτες όπλων θα προτιμήσουν να τα ξεφορτωθούν, το υπουργείο Εσωτερικών απηύθυνε την Τρίτη έκκληση:

«Το υπουργείο… απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην πετούν χειροβομβίδες και πυρομαχικά στους κάδους απορριμμάτων… αντ’ αυτού καλούνται να καλέσουν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και αξιωματικοί θα φτάσουν το συντομότερο δυνατόν για να απομακρύνουν τα πυροβόλα όπλα», αναφέρεται.

Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς: «Δεν έχουμε σαφή εικόνα σχετικά με τον αριθμό των παράνομων όπλων, οι εκτιμήσεις ποικίλλουν μεταξύ 200.000 και 900.000, οπότε όσα περισσότερα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τόσο το καλύτερο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:16