search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:40
MENU CLOSE

Σε κλοιό ΜΑΤ η Νομική (Photos & Videos)

18.03.2015 08:29
Σε κλοιό ΜΑΤ η Νομική (Photos & Videos) - Media

Σε κλοιό αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται η Νομική σχολή της Αθήνας, που τελεί υπό κατάληψη για 6η μέρα.

Σε κλοιό αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται η Νομική σχολή της Αθήνας, που τελεί υπό κατάληψη για 6η μέρα.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στον πεζόδρομο της Μασσαλίας, ενώ έχει ζητηθεί αστυνομική επέμβαση για τη λήξη της κατάληψης.

Η Κοσμητεία της σχολής απευθύνει κάλεσμα σε φοιτητές, διοικητικούς υπαλλήλους και καθηγητές για συνάντηση στις 12 στον πεζόδρομο της Μασσαλίας προκειμένου να συζητήσουν για το ζήτημα της κατάληψης.

Για την ίδια ώρα φοιτητές της σχολής καλούν σε συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου εντός του χώρου της Νομικής.

Οι φοιτητές κάλεσαν τους καταληψίες να αποχωρήσουν με ταυτόχρονη αποχώρηση της αστυνομίας και χωρίς προσαγωγές, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν, δηλώνοντας ότι δεν αποχωρούν αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ. 

Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει αν έχουν σημειωθεί φθορές στο κτήριο, χωρίς να υπάρχει προς το παρόν πρόθεση για επέμβαση εκκένωσης της Νομικής. 

Σημειώνεται ότι η κατάληψη πραγματοποιείται από ομάδα αντιεξουσιαστών σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους που βρίσκονται σε απεργία πείνας, χωρίς να έχει λάβει σχετική απόφαση ο Φοιτητικός Σύλλογος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:39