search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:21
MENU CLOSE

Μύλος με το βίντεο του Βαρουφάκη

19.03.2015 13:16
Μύλος με το βίντεο του Βαρουφάκη - Media

Αναζητείται η άκρη στο κουβάρι με το επίμαχο βίντεο που δείχνει το Γιάνη Βαρουφάκη να δείχνει το μεσαίο δάκτυλο στη διάρκεια μιας ομιλίας του το 2013 στην Κροατία.

Γιάνης Βαρουφάκης: Να μου ζητήσουν συγνώμη

Γερμανός παρουσιαστής: Συγνώμη κύριε Βαρουφάκη, το βίντεο ήταν προϊόν μοντάζ, δεν θα το ξανακάνουμε.

ZDF: Ηταν σάτιρα όσα υποστήριξε ο κωμικός μας για το δάκτυλο Βαρουφάκη

 

Γιάνης Βαρουφάκης: Να μου ζητήσουν συγνώμη

Γερμανός παρουσιαστής: Συγνώμη κύριε Βαρουφάκη, το βίντεο ήταν προϊόν μοντάζ, δεν θα το ξανακάνουμε.

Άδωνις Γεωργιάδης: Δικαίωση Βαρουφάκη

ZDF: Ηταν σάτιρα όσα υποστήριξε ο κωμικός μας για το δάκτυλο Βαρουφάκη

Τελικά ποια είναι η αλήθεια και ποια η σάτιρα;

Αναζητείται η άκρη στο κουβάρι με το επίμαχο βίντεο που δείχνει το Γιάνη Βαρουφάκη να δείχνει το μεσαίο δάκτυλο στη διάρκεια μιας ομιλίας του το 2013 στην Κροατία.

Ο ίδιος ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών χθες ισχυριζόταν ότι ναι μεν έκανε την χειρονομία αλλά δεν αναφερόταν στους Γερμανούς και τη Γερμανία. Παρέπεμψε μάλιστα και στο διοργανωτή της εκδήλωσης που υποστήριξε το ίδιο. Ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης σήκωσε μεν το δάκτυλο, αλλά όχι στην αναφορά του για τη Γερμανία, «αφού τότε η Ελλάδα δεν χρωστούσε χρήματα στη Γερμανία».

Ο Γιαν Μπόμερμαν, παρουσιαστής της σατιρικής εκπομπής Neo Magazin Royale του δεύτερου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, αποκάλυψε χθες ότι το βίντεο που εμφανίζει το Γιάνη Βαρουφάκη να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο τη στιγμή που αναφερόταν στη Γερμανία, στο πλαίσιο συνεδρίου στο Ζάγκρεμπ το 2013, παραποιήθηκε από τον ίδιο τον σατιρικό παρουσιαστή και την ομάδα του. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την εκδοχή του παρουσιαστή, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν προέβη ποτέ στην επίμαχη χειρονομία. Η αποκάλυψη έγινε με ανάρτηση στο youtube, αποσπάσματος της εκπομπής που θα μεταδοθεί απόψε από το ZDF.

Η εξέλιξη αυτή δικαίωσε, προς στιγμήν από ότι φαίνεται, το Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος είχε πει ότι το βίντεο με την επίμαχη χειρονομία, που είχε προβληθεί κατά τη διάρκεια εκπομπής στην οποία συμμετείχε ο ίδιος την Κυριακή, είναι κατασκευασμένο. Το βίντεο αυτό είχε κάνει, ωστόσο, το γύρο των γερμανικών ΜΜΕ, συνοδευόμενο από επικριτικά σχόλια προς το πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος κατηγορήθηκε ακόμη και από κορυφαίους Γερμανούς πολιτικούς ότι ψεύδεται δημόσια στην τηλεόραση.

«Ψεύτη» είχε αποκαλέσει το Γιάνη Βαρουφάκη και η εφημερίδα Bild, η οποία πρωταγωνίστησε στις επιθέσεις που εξαπολύθηκαν κατά του Έλληνα υπουργού. Σήμερα, και μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, η λαϊκή εφημερίδα κάνει λόγο στην ιστοσελίδα της για «τεράστια σύγχυση γύρω από το βίντεο του Βαρουφάκη».

Και αφού φαίνεται ότι όλα μπαίνουν στη θέση τους με τον παρουσιαστή να ζητάει συγνώμη για το ψεύτικο βίντεο και το Γ.Βαρουφάκη να δικαιώνεται έρχεται το κανάλι ZDF και τα παίρνει όλα πίσω ανακοινώνοντας ότι:

«Ήταν σάτιρα όσα υποστήριξε ο κωμικός μας». Μάλιστα όπως ανήρτησε στο Τουίτερ εφεξής θα πρέπει να γράφει πλάι στη χιουμοριστική εκπομπή: Προσοχή σάτιρα.
Και η Bild λίγο νωρίτερα είχε γράψει ότι το προτεταμένο δάκτυλο του Γιάνη Βαρουφάκη τελικά είναι αληθινό, επικαλούμενη αποκλειστικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, σήμερα το απόγευμα το γερμανικό κανάλι «ZDF» θα πει όλη την αλήθεια, πως δηλαδή στο πλαίσιο της σάτιρας ισχυρίστηκε ο Γερμανός κωμικός ότι αυτός και η ομάδα του έφτιαξαν το βίντεο με την άσεμνη χειρονομία!

Ο κωμικός Γιαν Μπόμερμαν πρόβαλε χτες ένα εννιάλεπτο βίντεο- τρέιλερ στην γερμανική τηλεόραση για να δώσει μία γεύση στους τηλεθεατές από την εκπομπή που θα προβληθεί σήμερα στο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης «ZDF».

Ο Μπέμερμαν «εξηγεί» στο βίντεο, που αναρτήθηκε τη νύκτα στη σελίδα της εκπομπής Neo Magazin Royale, ότι το υλικό στο οποίο εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκη να κάνει την επίμαχη χειρονομία είναι προϊόν μοντάζ και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο έγινε. «Αναπνεύστε βαθιά, μην πέσετε από την καρέκλα σας, πρέπει να δείξετε θάρρος» ανακοινώνει ο παρουσιαστής. Ακολουθεί το απόσπασμα από το βίντεο που προέρχεται από την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια φεστιβάλ στο Ζάγκρεμπ το 2013, από όπου απουσιάζει η επίμαχη χειρονομία. «Όμως πού είναι η χειρονομία; Δεν υπάρχει χειρονομία κυρίες και κύριοι, επρόκειτο πραγματικά για παραποίηση; Μα, ποιος παραποιεί πράγματα σαν αυτό;» αναρωτιέται με «αθωότητα» ο Μπένερμαν πριν αναγγείλει: «Και να πώς το κάναμε». Στη συνέχεια εξηγεί πώς εξασφάλισε τη συνενοχή συνεργατών του φεστιβάλ, στο οποίο είχε συμμετάσχει ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Κροατία, οι οποίοι τον βοήθησαν να εξασφαλίσει το υλικό και να προσθέσει το περίφημο «δάκτυλο». Στη συνέχεια, το βίντεο ανέβηκε στο YouTube. «Από την Κυριακή το βράδυ περιμένω να μού τηλεφωνήσει κάποιος και να με ρωτήσει εάν εμείς πλαστογραφήσαμε το βίντεο. Κανείς δεν μου τηλεφώνησε», είπε ο Μπόμερμαν και κατέληξε: «Sorry Mr. Varoufakis, we won’t do it again» .

Το δίκτυο ZDF δεν επιβεβαίωσε ποτέ την εκδοχή του Γιαν Μπόμερμαν, αλλά έκανε retweet το link που παραπέμπει στην ομολογία του παρουσιαστή. 

Τελικά μετά την τελευταία ανακοίνωση τυο ZDF ανατρέπεται και η συγνώμη του παρουσιαστή.

Τώρα αναμένεται το νέο επεισόδιο στο σήριαλ…..

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:19