search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:58
MENU CLOSE

Επίθεση Φορτσάκη για την ομιλία Τσίπρα στο ΕΚΠΑ την 25η Μαρτίου: «Μόνο επί χούντας γίνονταν αυτά»

19.03.2015 17:59
Φορτσάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι θα χάσει τις εκλογές. - Media

Σφοδρή επίθεση κατά των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ και πρώην πρύτανης του Ιδρύματος, Θεόδωρος Φορτσάκης.

Σφοδρή επίθεση κατά των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ και πρώην πρύτανης του Ιδρύματος, Θεόδωρος Φορτσάκης.

Αφορμή, η πρόσκληση που απηύθυνε η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να συμμετάσχει ως ομιλητής στην πανηγυρική τελετή της 25ης Μαρτίου.

Σε ανακοίνωσή του ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ κάνει λόγο για «κατάντημα» του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της Χώρας, τόσο λόγω της διπλωματικής στάσης των πρυτανικών αρχών στο ζήτημα της κατάληψης της Νομικής όσο, και κυρίως, για την πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα, που κατά τον Θ. Φορτσάκη έγινε «κατά παράβαση της μεγάλης παράδοσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και κάθε πανεπιστημιακής δεοντολογίας».

«Στη σημαντική αυτή τελετή πάντοτε καλείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως το ανώτατο εθνικό και θεσμικό σύμβολο, ενώ ο πανηγυρικός εκφωνείται από αναγνωρισμένο καθηγητή, ιστορικό, ο οποίος τώρα παραμερίστηκε, παρότι του είχε αρχικά ανατεθεί να ομιλήσει.

Μόνον επί Χούντας είχε ο δικτάτορας βεβηλώσει το βήμα της Αίθουσας Τελετών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ.  

«Η υποβάθμιση του πανεπιστημίου σε βήμα πολιτικής εξυπηρέτησης οδηγεί μοιραία στην περαιτέρω απαξίωσή του. Ας μην επιτρέψουν οι πρυτανικές αρχές στη μικροπολιτική σκοπιμότητα να εξανεμίσει ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπρέπειά τους. Εκτός και αν αποφάσισαν να συνοδεύσουν στην συνέχεια τον κ. Πρωθυπουργό στην πλατεία Συντάγματος και σύρουν μαζί του τον χορό με τις μουσικές του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας», καταλήγει, σε ειρωνικό τόνο, ο βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:58