search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:13
MENU CLOSE

Τις φωτογραφίες των νεκρών τζιχαντιστών αδελφών Κουασί δημοσίευσε το Paris Match (ΣΚΛΗΡΗ PHOTO)

19.03.2015 18:15
Τις φωτογραφίες των νεκρών τζιχαντιστών αδελφών Κουασί δημοσίευσε το Paris Match (ΣΚΛΗΡΗ PHOTO) - Media

Το γαλλικό περιοδικό Paris Match δημοσίευσε την Πέμπτη τις φωτογραφίες των νεκρών αδελφών Κουασί, των δύο δραστών της επίθεσης εναντίον της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «ιστορικό» υλικό και ότι οι Γάλλοι «έχουν δικαίωμα να τις δουν».

Το γαλλικό περιοδικό Paris Match δημοσίευσε την Πέμπτη τις φωτογραφίες των νεκρών αδελφών Κουασί, των δύο δραστών της επίθεσης εναντίον της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «ιστορικό» υλικό και ότι οι Γάλλοι «έχουν δικαίωμα να τις δουν».

«Πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε το κοινό σαν να ήταν παιδιά. Οι Γάλλοι έχουν το δικαίωμα να τα δουν αυτά, είναι η δική τους τραγωδία», υποστήριξε ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού, Ολιβιέ Ρουαγιάν.

«Το θέμα δεν είναι να προκαλέσουμε αίσθηση. Πρόκειται για ανέκδοτες φωτογραφίες τις οποίες θεωρούμε ιστορικές. Πρόκειται για το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας των δύο αδελφών και ήταν σημαντικό να τις δημοσιεύσουμε», πρόσθεσε.

Οι τρεις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο τεύχος της Πέμπης δείχνουν τα πτώματα των Σερίφ και Σαΐντ Κουασί έξω από το τυπογραφείο όπου είχαν καταφύγει στις 8 Ιανουαρίου, δύο ημέρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν στα γραφεία της Σαρλί Εμπντό, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους. Οι δυο φωτογραφίες τυπώθηκαν ασπρόμαυρες γιατί ήταν «πολύ σκληρές», όπως εξήγησε ο Ρουαγιάν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. Η τρίτη, η μοναδική που είναι έγχρωμη, δείχνει το πτώμα του Σερίφ Κουασί περιστοιχισμένο από αστυνομικούς.

«Η τρομοκρατία σημαίνει επίσης αίμα. Θα ήταν λάθος να κάνουμε τον κόσμο να πιστέψει ότι πρόκειται για έναν πόλεμο μόνο με υλικές ζημιές», εκτίμησε.

Όταν ρωτήθηκε για την προέλευση των φωτογραφικών, ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού απάντησε ότι τις τράβηξε «κάποιος που δεν είναι επαγγελματίας φωτοειδησεογράφος», ότι «δεν τις έδωσε η αστυνομία» και ότι «δεν αποτελούν μέρος του υλικού των ερευνών» των αρχών.

Στις 7 Ιανουαρίου οι αδελφοί Κουασί εξαπέλυσαν επίθεση τα γραφεία της εβδομαδιαίας εφημερίδας Σαρλί Εμπντό ενώ την επομένη ένας άλλος τζιχαντιστής, ο Αμεντί Κουλιμπαλί, σκότωσε μια δημοτική αστυνομικό στα προάστια του Παρισιού. Ο ίδιος εισέβαλε κατόπιν σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο όπου κράτησε ομήρους περίπου 20 υπαλλήλους και πελάτες και σκότωσε τέσσερις από αυτούς προτού να πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ – Ακολουθεί σκληρή εικόνα:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18