search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:19
MENU CLOSE

Ο Μπαλτάς “αδειάζει” ξανά τον Κουράκη

20.03.2015 10:40
Ο Μπαλτάς "αδειάζει" ξανά τον Κουράκη - Media

Ακόμη ένα “άδειασμα” προσέφερε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, στον αναπληρωτή υπουργό Τάσο Κουράκη, σχετικά με το θέμα εκλογής διευθυντών των σχολείων από τους Συλλόγους Διδασκόντων. 

Ακόμη ένα “άδειασμα” προσέφερε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, στον αναπληρωτή υπουργό Τάσο Κουράκη, σχετικά με το θέμα εκλογής διευθυντών των σχολείων από τους Συλλόγους Διδασκόντων. 

Ο υπουργός, ο οποίος βρισκόταν στο Παρίσι για τη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας της Ευρώπης, πληροφορήθηκε πως ο Τάσος Κουράκης ανέφερε ότι “οι διευθυντές πλέον θα ψηφίζονται από τους Συλλόγους Διδασκόντων”, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες τον…εκνεύρισε. Αμέσως μετά την συγκεκριμένη τοποθέτηση του Τάσου Κουράκη, διαρροές από το υπουργείο Παιδείας ανέφεραν στο “Ποντίκι” πως “δεν είναι η επίσημη θέση του υπουργείου Παιδείας αυτή. Ο κ. Κουράκης μπορεί να δηλώνει ότι θέλει”. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχέσεις των δύο ισχυρών ανδρών του υπουργείου Παιδείας δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Ο Αριστείδης Μπαλτάς, μάλιστα, την Τρίτη από το Παρίσι όπου βρισκόταν σταμάτησε στο…παραπέντε τη διαρροή non paper στους δημοσιογράφους σχετικά με τις αλλαγές που αναμένεται να προωθήσει η κυβέρνηση στο Λύκειο από το επόμενο σχολικό έτος. Φέρεται ακόμη να ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος με τη στάση του αναπληρωτή υπουργού να διαρρεύσει non paper το οποίο, όπως μαθαίνουμε, δεν είχε δει ούτε είχε πληροφορηθεί έγκαιρα για την ύπαρξή του. 

Να σημειώσουμε πως διάσταση απόψεων ανάμεσα στους δύο “ισχυρούς” του υπουργείου Παιδείας υπήρξε πρόσφατα και για το θέμα της κατάργησης του ΑΣΕΠ, με τον Τάσο Κουράκη να δηλώνει πως θα καταργηθεί και τον Αριστείδη Μπαλτά να το διαψεύδει επίσημα! 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:15