search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:39
MENU CLOSE

Economist προς Τσίπρα: Διώξε το Βαρουφάκη, κάνε κυβέρνηση με το Ποτάμι

20.03.2015 11:48
Μέρκελ- Τσίπρας συμφώνησαν: Αναγκαία και εφικτή η εξεύρεση λύσης για το χρέος στο Eurogroup - Media

 «Διώξε τον φλύαρο Βαρουφάκη, διέκοψε τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και κάνε κυβέρνηση με το Ποτάμι» είναι οι προτάσεις του Economist στον Αλέξη Τσίπρα. 

«Μέτρα» για να βελτιωθούν οι τεταμένες ελληνογερμανικές σχέσεις και να κερδίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων του προτείνει ο Economist με δημοσίευμα του. «Διώξε τον φλύαρο Βαρουφάκη, διέκοψε τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και κάνε κυβέρνηση με το Ποτάμι» είναι οι προτάσεις του.

Αρχικά αναφέρεται στις τεταμένες ελληνογερμανικές σχέσεις τονίζοντας ότι «η οσμή εκβιασμού έχει κάνει έξω φρενών τους πολιτικούς της Ευρώπης…Μέχρι τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλωθεί σε ένα εμπρηστικό lobbing που περιελάμβανε απειλές για τζιχαντιστές στο Βερολίνο, πολεμικές αποζημιώσεις, προειδοποιήσεις για το Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα και βλέμματα στραμμένα προς τη Μόσχα. Είναι σαφές πως η Ελλάδα πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί τις απειλές που αφορούν τη Ρωσία προς όφελός της. Η Ιστορία παρέχει ένα προηγούμενο: ο Τρούμαν προσέφερε βοήθεια στην Ελλάδα για να αποτρέψει τον κομμουνιστικό κίνδυνο. Τώρα το τελευταίο πράγμα που επιθυμούν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι να μαγευτεί η Ελλάδα από τη Ρωσία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Economist «με την επίθεση που εξαπολύει η Ελλάδα κατά της Γερμανίας, στην πραγματικότητα καταφέρεται εναντίον της χώρας που της έχει δανείσει περισσότερα χρήματα και τη χώρα που χρειάζονται περισσότερο για να παραμείνουν στην Ευρωζώνη. Η κοινή γνώμη της Γερμανίας, ήδη, αντιδρά έντονα. Έτσι, ακόμη και αν η Μέρκελ θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, δεν θα μπορεί να προβάλει ισχυρή αντίσταση αν δει πως οι ψηφοφόροι της έχουν άλλη άποψη»

Στο άρθρο ωστόσο προτείνονται και «μέτρα» που μπορεί να πάρει ο Έλληνας πρωθυπουργός με κυριότερο την απομάκρυνση του «φλύαρου» Γιάνη Βαρουφάκη, δευτερευόντως τη διακοπή της συνεργασίας με τους εθνικιστές ΑΝΕΛ και στη συνέχεια τη συνεργασία με το ΠΟΤΑΜΙ.

Χαρακτηριστικά γράφει: «Με τον άμεσο κίνδυνο η Ελλάδα να μείνει χωρίς μετρητά, ο Τσίπρας θα πρέπει να κάνει άλλη μια στροφή. Οι συναντήσεις στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο είναι καθοριστικές. Ο Έλληνας ηγέτης διαθέτει γοητεία και θα μπορούσε να τα πάει καλά με την Μέρκελ, με την προϋπόθεση πως θα αποφεύγει τους εκβιασμούς και θα δείξει στους Ευρωπαίους πως μπορούν να τον εμπιστεύονται. Θα μπορούσε να κάνει μια καλή αρχή με το να αντικαταστήσει τον φλύαρο Γιάνη Βαρουφάκη με κάποιο πιο πραγματιστή και επίσης θα μπορούσε να σπάσει τη συμφωνία με τους εθνικιστές των ΑΝΕΛ και να σχηματίσει κυβέρνηση με το Ποτάμι. Στο εσωτερικό, θα πρέπει να σταθεί στις μεταρρυθμίσεις και να εξηγήσει στους ψηφοφόρους του ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του δεν μπορεί να γίνουν πράξη. Υπό τον Τσίπρα, η Ελλάδα έχασε πολλές ευκαιρίες να έρθει σε συμφωνία με την Ευρωζώνη. Αν δεν αλλάξει σύντομα, τότε θα ανακαλύψει πως οι ευκαιρίες του εξαντλούνται».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:38