search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:06
MENU CLOSE

Ω Υψηλοτάτη, ξεχάσατε το γιαουρτάκι σας…

10.12.2010 12:12
Ω Υψηλοτάτη, ξεχάσατε το γιαουρτάκι σας… - Media

Το ομιχλώδες Λονδίνο έγινε φλεγόμενο Λονδίνο, μια και η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση θεώρησε ότι, λόγω της γνωστής οικονομικής κρίσης – που σύνορα δεν γνωρίζει – έπρεπε να τριπλασιάσει, παρακαλώ, τα δίδακτρα σπουδών.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Το ομιχλώδες Λονδίνο έγινε φλεγόμενο Λονδίνο, μια και η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση θεώρησε ότι, λόγω της γνωστής οικονομικής κρίσης – που σύνορα δεν γνωρίζει – έπρεπε να τριπλασιάσει, παρακαλώ, τα δίδακτρα σπουδών. Με μια μόνη διαφορά: οι σοφοί οικονομολόγοι και πολιτικοί δεν πρέπει να προέβλεψαν καλά τις αντιδράσεις που θα ακολουθούσαν. Χιλιάδες εξαγριωμένοι – με την κυριολεκτική σημασία της λέξης – φοιτητές κάνουν για πολλοστή φορά… καλοκαιρινό το νεφελώδες Λονδίνο. Ο τριπλασιασμός των διδάκτρων από 3.000 λίρες σε 9.000, όχι μόνο δεν έλυσε το οικονομικό πρόβλημα της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας της Γηραιάς Αλβιώνος, αλλά το ενέτεινε εις έτι, μια και κατεδαφίστηκαν όλες οι βιτρίνες του κέντρου, πυρπολήθηκαν τα δεξιόστροφα αυτοκίνητα και γενικά δεν έμεινε κολυμπυθρόξυλο. Ωστόσο δεν μας εντυπωσίασε αυτό τόσο, όσο εκείνο το βλέμμα της Καμίλα εντός της απαστράπτουσας Μπέντλεϊ, που απορούσε κοιτώντας με απόγνωση αλλά και συγκρατημένη οργή τον Κάρολο, ο οποίος σαν ιππότης έστρεψε το προστατευτικό του βλέμμα στην τρομοκρατημένη αγαπημένη του. Τι να σκέφτονταν άραγε οι θλιμμένοι βασιλείς καθώς τα γιαούρτια και τα αυγά έπεφταν βροχηδόν; Μήπως το «ο tempora, ο mores» ή «τι κάνουν εκεί τα κωλόπαιδα»; Ίσως, μήπως το γιαούρτι ήταν ληγμένο ή τα αυγά κλούβια, όπως τα παγκοσμιοποιημένα κεφάλια των νεοφιλελεύθερων κερδοσκόπων;

Την απάντηση, αν και την υποψιαζόμαστε, δεν μπορούμε να την επιβεβαιώσουμε!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:06