search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:54
MENU CLOSE

Υπ. Οικονομικών : Έρχονται μεταρρυθμίσεις «ελληνικής ιδιοκτησίας»

20.03.2015 16:58
Υπ. Οικονομικών : Έρχονται μεταρρυθμίσεις «ελληνικής ιδιοκτησίας» - Media

Οι λίστες των μεταρρυθμίσεων που θα ετοιμάσει η Αθήνα, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές, ήταν το κύριο θέμα της  απογευματινής σύσκεψης στο υπουργείο οικονομικών, όπου συμμετείχαν οι Γιάννης Δραγασάκης, Γιάνης Βαρουφάκης και Γιώργος Σταθάκης. 

Οι λίστες των μεταρρυθμίσεων που θα ετοιμάσει η Αθήνα, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές, ήταν το κύριο θέμα της  απογευματινής σύσκεψης στο υπουργείο οικονομικών, όπου συμμετείχαν οι Γιάννης Δραγασάκης, Γιάνης Βαρουφάκης και Γιώργος Σταθάκης. Παράλληλα, βέβαια, έκαναν και αποτίμηση των μέχρι τώρα ενεργειών, ενώ συζήτησαν και για τον νέο σχεδιασμό των ενεργειών της κυβέρνησης μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Ειδικότερα, κυβερνητικοί κύκλοι μετά τη σύσκεψη τόνισαν ότι «η κυβέρνηση θέλει να είναι έτοιμη το συντομότερο δυνατό σε ότι αφορά τα στοιχεία που θα δώσουμε στα ξένα τεχνικά κλιμάκια, ενώ επισήμανε ωστόσο σε ότι έχει να κάνει με τις μεταρρυθμίσεις αυτές θα είναι “ελληνικής ιδιοκτησίας”». 

Την ίδια ώρα, πάντως, η ίδια πηγή δήλωνε  άγνοια για το αν θα είναι όλα έτοιμα και αν θα υπάρξει Εurogroup για την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα της αλληλοενημέρωσης και της παροχής στοιχείων από το υπουργείο Οικονομικών τέθηκε στη μίνι Σύνοδο Κορυφής των Τσίπρα, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ, Τουσκ με την Μέρκελ που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, όπου και συμφωνήθηκε ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να ενημερώνει τους δανειστές. 

Στη σύσκεψη τέθηκε ακόμη και η στάση της κυβέρνησης για το θέμα των κόκκινων δανείων και πλειστηριασμών, το οποίο θεωρείται και «κόκκινο πανί» για τους δανειστές.

Το υπουργείο Οικονομικών παράλληλα εξέδωσε  δελτίο Τύπου στο οποίο το οικονομικό επιτελείο  αναγνωρίζει πλήρως τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. «Πρόκειται για εξέλιξη» επισημαίνει «την οποία το υπουργείο Οικονομικών κρίνει θετική καθώς θα βοηθήσει τις συζητήσεις που διεξάγονται σε επίπεδο Brussels Group σύμφωνα με το πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».

Ο Βαρουφάκης θα αναχωρήσει για Βρυξέλες σήμερα, για ομιλία του στο German Mashall Fund μαζί με τους  Σόρος, κ.α, καθώς αύριο θα είναι ομιλητής στο συνέδριο στις Βρυξέλλες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52