search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:57
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Οι «ασκούμενοι μάγοι» των Θεσμών καθυστέρησαν την συμφωνία

20.03.2015 19:40
Βαρουφάκης: Οι «ασκούμενοι μάγοι» των Θεσμών καθυστέρησαν την συμφωνία   - Media

Ευθεία επίθεση στους εκπροσώπους των Θεσμών εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ρίχνοντας τους την ευθύνη για την καθυστέρηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Ευθεία επίθεση στους εκπροσώπους των Θεσμών εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ρίχνοντας τους την ευθύνη για την καθυστέρηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για «ασκούμενους μάγους» που θα «ήθελαν να επιστρέψουμε στην κατάσταση όπου εκείνοι νομοθετούν». Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών «η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην κυβέρνηση. Η καθυστέρηση οφείλεται γιατί κάποιοι, όλοι ξέρουμε ποιοι είναι, θέλησαν την επομένη της 20ης Φεβρουαρίου να μας γυρίσουν στην 25η Ιανουαρίου».

Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «Αυτό που επιτύχαμε με αίμα είναι να πετύχουμε να είμαστε οι ιδιοκτήτες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Επί της ουσίας περιμένουμε από τα τεχνικά κλιμάκια να μας πουν ακόμα τι θέλουνε».

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι «με τα νομοσχέδια μετατρέπουμε τη δημιουργική ασάφεια σε δημιουργική σαφήνεια, παρά τους μικρομεσαίους τεχνοκράτες που αντιδρούν γιατί νομίζουν ότι μπορούν να προαγάγουν τον καριερισμό τους στα δημόσια φόρα».  

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κλείνοντας την ομιλία του προκάλεσε τους επικριτές του, για τις κατά καιρούς δηλώσεις του, να του βρουν και να του υποδείξουν συγκεκριμένες αναφορές, οι οποίες αποκλίνουν από το δημόσιο συμφέρον. «Η χλεύη και η κακεντρέχεια εκείνων που δεν θέλουν να έχουμε άποψη για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα μας δίνει δύναμη».   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:57