search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:07
MENU CLOSE

Έχεις μήνυμα στον υπολογιστή σου – Το προσκλητήριο της εφορίας

23.03.2015 05:45
Έχεις μήνυμα στον υπολογιστή σου – Το προσκλητήριο της εφορίας - Media

Καρφωμένοι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές είναι από το απόγευμα της Παρασκευής οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να παρακολουθήσουν την απήχηση της έκτακτης ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στο κοινό.

Καρφωμένοι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές είναι από το απόγευμα της Παρασκευής οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να παρακολουθήσουν την απήχηση της έκτακτης ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στο κοινό.

Τα πρώτα στοιχεία δεν είναι καθόλου αποθαρρυντικά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 110.000 οφειλέτες έχουν ήδη πάρει στα χέρια τους τις εκτυπώσεις που θα τους επιτρέψουν να πάνε σε τράπεζες, εφορίες και ταχυδρομεία για να πληρώσουν όποιο ποσό επιθυμούν.

Το ζητούμενο βέβαια για το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι οι εκτυπώσεις, αλλά οι πληρωμές, κάτι που θα αρχίσει να φαίνεται από σήμερα. Με δεδομένο το εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα (η ρύθμιση λήγει την Παρασκευή), η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησε τις ηλεκτρονικές «παρενοχλήσεις» προκειμένου να αυξήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη συμμετοχή στην πρώτη από τις συνολικά τρεις ρυθμίσεις που θα τρέξουν από σήμερα μέχρι και τις 27 Μαΐου.

Το ειδοποιητήριο εστάλη καταρχήν στους «παλαιούς γνώριμους» της εφορίας, δηλαδή σε αυτούς που έχουν συσσωρεύσει παλαιές οφειλές προς το Δημόσιο. Αυτοί είναι που έχουν το μεγαλύτερο όφελος από την ένταξη στη πρώτη ρύθμιση, καθώς το ποσό που μπορούν να κερδίσουν ενδέχεται να ξεπεράσει ακόμη και το ύψος της οφειλής.

Για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η πρώτη ρύθμιση, ενδεικτικό είναι το ακόλουθο παράδειγμα:

Ο οφειλέτης χρωστάει 2.000 ευρώ από φόρο κληρονομιάς αλλά το ποσό της οφειλής έχει φτάσει στα 5.000 ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις. Αν ο συγκεκριμένος οφειλέτης πληρώσει 1.000 ευρώ, τότε θα του χαρίσουν επιπλέον 1.500 ευρώ προσαυξήσεων. Αυτή τη δυνατότητα με τις επόμενες ρυθμίσεις δεν θα τις έχει.

Με τη ρύθμιση που λήγει στις 27 Απριλίου, αν πληρώσει 1.000 ευρώ, θα γλιτώσει άλλα 1.000 ευρώ προσαυξήσεων και όχι 1.500, ενώ, αν περιμένει τη ρύθμιση που λήγει στις 27 Μαΐου, θα πρέπει ή να πληρώσει το σύνολο της οφειλής για να γλιτώσει το σύνολο των προσαυξήσεων ή να μπει στη διαδικασία των δόσεων.

Το προσκλητήριο της εφορίας που εστάλη ήδη σε περισσότερους από 200.000 αποδέκτες (με προοπτική να ξεπεράσουν τις 600-700.000 μέχρι και το τέλος της εβδομάδας) έχει ως εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αποδέκτης: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, Username: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

ΘΕΜΑ: Eκούσια Καταβολή Ληξιπρόσθεσμων Οφειλών εκτός Ρύθμισης

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν. 4320/19-3-2015, από 20 έως και 27 Μαρτίου 2015 είναι δυνατή η καταβολή οποιουδήποτε ποσού βασικής οφειλής με απαλλαγή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν σε αυτό. Δίνεται η δυνατότητα επιλογής οποιουδήποτε χρέους εκτός ρύθμισης και πληρωμής μέρους ή του συνόλου της ανεξόφλητης βασικής οφειλής χωρίς επιβαρύνσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Η καταβολη διενεργείται είτε με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής (Τ.Ο.) στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ., είτε στις Δ.Ο.Υ.

Για την άμεση ενημέρωσή σας σχετικά με την αναλυτική εικόνα των οφειλών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή “Προσωποποιημένη Πληροφόρηση” και την εκτύπωση για “Εκούσια Καταβολή Ληξιπρόθεσμων Οφειλών εκτός Ρύθμισης” στο σύστημα TAXISnet.

Εάν έχετε ρυθμισμένα χρέη τα οποία επιθυμείτε να εντάξετε στην παραπάνω ευεργετική διάταξη, θα πρέπει να απευθύνεστε πρώτα στη Δ.Ο.Υ.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:00