search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:37
MENU CLOSE

Ν. Κοτζιάς: Πολιτική λύση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

23.03.2015 06:31
Ν. Κοτζιάς: Πολιτική λύση για τις γερμανικές αποζημιώσεις - Media

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο μίλησε για τις γερμανικές αποζημιώσεις τονίζοντας ότι τάσσεται υπέρ μιας πολιτικής λύσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο μίλησε για τις γερμανικές αποζημιώσεις τονίζοντας ότι τάσσεται υπέρ μιας πολιτικής λύσης.

«Η Αθήνα θέλει συμβιβασμό στο θέμα των αποζημιώσεων», είναι ο τίτλος της συνέντευξης του υπουργού Εξωτερικών στην Sueddeutsche Zeitung η οποία κυκλοφορεί σήμερα.
Σύμφωνα με τα προδημοσιευόμενα αποσπάσματα, ο υπουργός Εξωτερικών τάσσεται περισσότερο υπέρ μιας πολιτικής, παρά μιας νομικής λύσης για τις επανορθώσεις, στην οποία θα μπορούσε να συμβάλει μια Επιτροπή Ελλήνων και Γερμανών ειδικών.
«Πιστεύω ότι πρέπει να βρεθούν δρόμοι να συζητήσουμε με την Γερμανία λογικά για συγκεκριμένα προβλήματα», δηλώνει ο Ν. Κοτζιάς και προτείνει τη σύσταση Επιτροπής επιστημόνων από τις δύο χώρες: «Πρέπει να βρούμε έναν κοινό παρονομαστή», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, ενώ η εφημερίδα επισημαίνει ότι το θέμα του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον και του Ελληνογερμανικού Εργαστηρίου για τη Νεολαία που ιδρύθηκαν το 2014 επρόκειτο να απασχολήσουν μεταξύ άλλων και τη συνάντηση των δύο υπουργών.
Σε ό,τι αφορά στο ελληνικό χρέος ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρεται σε ένα «κούρεμα», αλλά χωρίς συγκεκριμένες απαιτήσεις, ενώ περιγράφει την Καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ ως έναν «πολύ λογικό άνθρωπο που σκέφτεται το μέλλον της Ευρώπης». Προσθέτει δε ότι είναι σημαντικό για την Ευρώπη να μην αποσταθεροποιηθεί η Ελλάδα – επειδή θα μπορούσαν έτσι «εκατομμύρια άνθρωποι» από τη Μέση Ανατολή να πάρουν τον δρόμο για τον Βορρά.

Συνάντηση σε δείπνο εργασίας είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Γερμανίας, Νίκος Κοτζιάς και Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στο Βερολίνο την Κυριακή. 

Αναφερόμενος στον σκοπό της συνάντησης, η οποία είναι η δεύτερη των δύο υπουργών στο Βερολίνο σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ είχε δηλώσει: «Οι δύο υπουργοί είναι πεπεισμένοι ότι στη σημερινή κατάσταση αξίζει κάθε προσπάθεια συμβολής στην αποκλιμάκωση των συζητήσεων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. Υπάρχουν δύσκολα θέματα τα οποία αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζουν τις σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες όμως βρίσκονται παραδοσιακά σε φιλική εταιρική σχέση. Σε αυτό το πνεύμα θέλουν οι δύο υπουργοί να διαβουλευθούν για το πώς θα μπορέσει να συνεχιστεί εποικοδομητικά η συνεργασία μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:37