20/04/2019 08:15:10

Συλλήψεις για το εργατικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη (photo/video)

Συλλήψεις για το εργατικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη (photo/video) - Media

Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για το εργατικό δυστύχημα στο πλοίο HIGHSPEED 5, όπου έχασε τη ζωή του ο προϊστάμενος ηλεκτρολόγος του πλοίου. 

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ο πλοίαρχος, ο πρώτος μηχανικός, ο εργολάβος που είχε αναλάβει τις εργασίες στο πλοίο καθώς και πέντε επικεφαλής των συνεργείων που εργάζονταν στο πλοίο.

Όλοι κατηγορούνται για φόνο εξ αμελείας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ναυτικός έχασε τη ζωή του ενώ εκτελούσε εργασίες με βαρέος τύπου οξυγονοκόλληση, στο κατάστρωμα του πλοίου Highspeed 5 της Hellenic Seaways, όταν αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στον Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Η φωτιά ξεκίνησε στο κατάστρωμα, όταν σημειώθηκε έκρηξη. Λόγω των εύφλεκτων υλικών η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και στη σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που αποτελούνταν από 10 οχήματα με 30 πυροσβέστες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετείχε και πυροσβεστικό πλοιάριο.

Σε ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια HELLENIC SEAWAYS αναφέρει τα εξής:

"H HELLENIC SEAWAYS ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και περί ώρα 13.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πλοίο της HIGHSPEED 5, που βρισκόταν ελλιμενισμένο στην ναυπηγοεπισκευαστική περιοχή της Δραπετσώνας, εκτελώντας εργασίες μετασκευών και ετησίων επιθεωρήσεων.

Κατά την διάρκεια του παραπάνω περιστατικού έχασε τη ζωή του ο Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος του πλοίου.

Η εταιρεία εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια της ζωής ενός μέλους των ναυτικών της και θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η HELLENIC SEAWAYS συνεργάζεται με τις εμπλεκόμενες αρχές προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς."

Η φωτιά, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο πλοίο, έχει κατασβηστεί πλήρως, ενώ οι έρευνες της Πυροσβεστικής επί του πλοίου συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα 21 άτομα από τα πέντε επισκευαστικά συνεργεία που εργάζονταν επί του πλοίου είναι καλά στην υγεία τους και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το Highspeed 5 όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Οι εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού πρόκειται να διερευνήσουν αν έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τις εργασίες που γίνονταν επί του πλοίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.