22/09/2019 12:31:27
23.3.2015 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Ο Χρήστος Γιανναράς στο Συμπόσιο Μαρτίου του Εθνικού

 Ο Χρήστος Γιανναράς στο Συμπόσιο Μαρτίου του Εθνικού  - Media

Μετά τον Ματθαίο Γιωσαφάτ και τον Δημήτρη Νανόπουλο, η σειρά ενός ακόμα σημαντικού Έλληνα, του Χρήστου Γιανναρά, ν' ανέβει στην κεντρική Σκηνή του Εθνικού και να συνομιλήσει με το κοινό.

Το Εθνικό Θέατρο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης "οικοδεσπότες" για έναν ακόμα μήνα  στο "Συμπόσιο" που διοργανώνουν από τις αρχές του χρόνου. Την Τρίτη 31 Μαρτίου, ώρα 20:00, στην Κεντρική Σκηνή (Αγ. Κωνσταντίνου 22-24), το θέμα είναι «Γιατί το θέατρο και η Αγορά συγκροτούν την ελληνίδα ‘πόλιν’» και καλεσμένος  ο ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χρήστος Γιανναράς.

Η Αγορά ως εστιακό κέντρο του Δήμου και το Θέατρο ως κεντρικός θεσμός της Πολιτείας συνδιαμορφώνουν το τοπίο της αρχαίας ελληνικής πόλης.

Η Αγορά ως ο τόπος και το γεγονός της συνέλευσης των πολιτών μετόχων του πολιτικού αθλήματος-εκεί οι συζητήσεις, εκεί οι αποφάσεις, εκεί η ανάδειξη των πολιτών (με κλήρο, όχι με ψήφο) στα αξιώματα-υπουργήματα της πόλης. 

Και το Θέατρο ως η έμπρακτη γλώσσα-αποκάλυψη του "νοήματος" της πόλης.

Ποια είναι, όμως, η Αγορά σήμερα και πώς διαμορφώνεται στην εποχή των ποικίλλων μέσων μαζικής επιρροής;Πόσο το Θέατρο εκφράζει τους κραδασμούς του ταραγμένου καιρού μας;

Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα θα επιχειρήσει να απαντήσει ο διακεκριμένος ομιλητής του Συμποσίου.

 Την ομιλία του κ. Γιανναρά θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.

Συντονιστής του Συμποσίου είναι ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης.

Η είσοδος του κοινού είναι ελεύθερη και για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.