search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:47
MENU CLOSE

Γιατί ο Βαρουφάκης ακυρώνει το ταξίδι του στο Λονδίνο;

24.03.2015 09:26
Γιατί ο Βαρουφάκης ακυρώνει το ταξίδι του στο Λονδίνο; - Media

Η «αποκάλυψη» έρχεται από το βρετανικό οικονομικό σάιτ City

 

Το βρετανικό οικονομικό σάιτ City «αποκαλύπτει» το λόγο της ακύρωσης του ταξιδιού του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο Λονδίνο και της ομιλίας του σε οικονομικό συνέδριο.

Όπως αναφέρει το άρθρο, την περασμένη εβδομάδα το γραφείο του Έλληνα ΥΠΟΙΚ είχε επιβεβαιώσει την παρουσία του σε συνέδριο με τον τίτλο «Το μέλλον της Ευρώπης: η ελληνική προοπτική», το οποίο διεξάγεται σήμερα, Τρίτη, και αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς επενδυτές.

Ωστόσο, στη συνέχεια έγινε κατανοητό πως δεν θα μπορούσε να εκπληρώσει τη δέσμευση, καθώς προηγείται η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από το Βερολίνο και η αποτίμηση του συγκεκριμένου ταξιδιού.

Εκπρόσωπος του κ. Βαρουφάκη δήλωσε στο City τα εξής: «Η ακύρωση δεν έχει να κάνει με το ίδιο το γεγονός, το οποίο είναι σημαντικό γεγονός και υπό άλλες συνθήκες θα παρίστατο. Χρειάζεται να μείνει στην Αθήνα και να είναι σε επιφυλακή, διότι τα πράγματα αλλάζουν. Δεν θα ήταν σωστό γι’ αυτόν να έχει μια παράλληλη εκδήλωση αυτή τη στιγμή. Οι συνθήκες εξελίσσονται συνεχώς και μπορεί να έχει συναντήσεις μέσα στην εβδομάδα, για να εξεταστούν τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Βερολίνο».

Την Ελλάδα στο συγκεκριμένο φόρουμ θα εκπροσωπήσει ο πρεσβευτής της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Κωνσταντίνος Μπίκας, ενώ ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της HSBC Ντάγκλας Φλιντ, ο Αντρέα Λίντσομ από το υπουργείο Οικονομικών της Μ. Βρετανίας, ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, Χαβιέ Ρολέ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39