search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:58
MENU CLOSE

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με 37 νεκρούς στο Περού

24.03.2015 10:33
Περού: Ο δημοφιλής πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα καθαιρέθηκε από το Κογκρέσο για «υπόθεση διαφθοράς» - Media

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο εμπλέκονται τέσσερα μεγάλα οχήματα στο Περού.

Τραγικό δυστύχημα με σφοδρή σύγκρουση τριών λεωφορείων και ενός φορτηγού ψυγείου, στο βορειοανατολικό Περού με απολογισμό τουλάχιστον 37 νεκρούς και περισσότερους από 80 τραυματίες.
Οι αναφορές στα τοπικά μέσα θέλουν τα ασθενοφόρα να χρειάστηκαν τουλάχιστον τρεις ώρες να φθάσουν στο σημείο.
To δυστύχημα σημειώθηκε στο 315ο χλμ. της Παραναμερικάνα Νόρτε, δηλαδή σε σχετικά απόμακρο σημείο της βασικής οδικής αρτηρίας του Περού που κινείται παράλληλα με την ακτή. 
Προκλήθηκε όταν λεωφορείο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και αρχικά συγκρούστηκε με άλλο λεωφορείο, το οποίο με τη σειρά του έπεσε σε τρίτο λεωφορείο και στο τέλος, προσέκρουσε σε ένα φορτηγό.
Ορισμένοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα μέχρι τη Λίμα, περίπου 200 χλμ. νότια. Η κεντρική κυβέρνηση απέστειλε επίσης ομάδα γιατρών στην κλινική του κοντινού Ουαρμέι για τους τραυματίες που νοσηλεύονται εκεί.
Εικόνες που μεταδόθηκαν στα τοπικά δίκτυα δείχνουν τα συντρίμμια των διάφορων οχημάτων να εκτείνονται σε δεκάδες μέτρα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ανέφερε πως το συγκεκριμένο δυστύχημα είναι το πιο θανατηφόρο τροχαίο που έχει καταγραφεί μετά  τον Οκτώβριο του 2013 όταν σε άλλο τροχαίο φορτηγό έπεσε σε χαράδρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53