search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:06
MENU CLOSE

Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα σε εικόνες και βίντεο

24.03.2015 15:11
Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα σε εικόνες και βίντεο - Media

Με τη συμμετοχή 1878 μαθητών από τα 313 σχολεία του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε φέτος η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Με τη συμμετοχή 1878 μαθητών από τα 313 σχολεία του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε φέτος η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της πρωτεύουσας.

 Οι μαθητές από τα 174 δημοτικά, τα 72 γυμνάσια και τα 67 λύκεια παρήλασαν υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, ενώ, όπως κάθε χρόνο, η παρέλαση ξεκίνησε με το Λύκειο Καλαβρύτων, οι μαθητές του οποίου φορούσαν παραδοσιακές ενδυμασίες και ο σημαιοφόρος κρατούσε το λάβαρο της επανάστασης του 1821. 

Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες του σώματος προσκόπων και αθλητές των special Olympics. 

Της παρέλασης προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, ενώ στεφάνι κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο κοσμήτορας της Βουλής Γιώργος Πάντζας.

«Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης, ημέρα σεβασμού της μνήμης, ημέρα Ιστορίας, ημέρα για όλες τις γενιές που έκαναν την Ελλάδα να είναι ελεύθερη και δημοκρατική και ημέρα γιορτής για τη νέα γενιά, για τα παιδιά που είδαμε, για τους γονείς τους, για τους δασκάλους τους, για όσους βοηθούν η νέα γενιά να γίνει αντάξια των προηγούμενων γενιών και καλύτερη από αυτές» τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:05