search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:52
MENU CLOSE

Τρίπολη: Νοικιάζουν έκταση για να μεταφέρουν 4.000 τόνους σκουπιδιών

24.03.2015 15:19
Τρίπολη: Νοικιάζουν έκταση για να μεταφέρουν 4.000 τόνους σκουπιδιών - Media

Με ευρεία πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, αποφάσισε την ενοικίαση ιδιωτικής έκτασης σχετικά κοντά στην πόλη, στην περιοχή Άγιος Βλάσης, όπου θα οδηγηθούν τα σκουπίδια του δήμου Τρίπολης, που βρίσκονται για τρεις μήνες στους δρόμους της πόλης και σαπίζουν.

Με ευρεία πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, αποφάσισε την ενοικίαση ιδιωτικής έκτασης σχετικά κοντά στην πόλη, στην περιοχή Άγιος Βλάσης, όπου θα οδηγηθούν τα σκουπίδια του δήμου Τρίπολης, που βρίσκονται για τρεις μήνες στους δρόμους της πόλης και σαπίζουν.

Η ενοικίαση του χώρου θα γίνει για έναν χρόνο με δικαίωμα μονομερούς παράτασης από τον δήμο για άλλους έξι μήνες, εφόσον παραστεί ανάγκη, και το ενοίκιο ορίστηκε στα 1.800 ευρώ τον μήνα.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, σε δηλώσεις του, ανέφερε, ότι «ο δήμος έφτασε στην έσχατη λύση», προσθέτοντας, ότι τα σκουπίδια θα αποθηκευτούν στον προς ενοικίαση ιδιωτικό χώρο στον Άγιο Βλάση και με την ολοκλήρωση της μονάδας προσωρινής διαχείρισης που ετοιμάζει ο δήμος στη θέση Μεγαβούνι, τα σκουπίδια θα μεταφερθούν εκεί και θα αποκατασταθεί πλήρως η ενοικιαζόμενη έκταση, ενώ τόνισε, ότι ο χώρος θα φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

Ο κ. Παυλής ενημέρωσε, ότι μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ανοιχτός διαγωνισμός για 3 με 4 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων, έτσι ώστε να βρεθεί ο ανάδοχος για να γίνουν οι μεταφορές των σκουπιδιών που στοιβάζονται στους δρόμους, ενώ διαβεβαίωσε, ότι η Τρίπολη δεν θα ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «ο κόσμος μάς έδωσε πολύ μεγάλη ανοχή».

Εξάλλου, νέο διαγωνισμό για τη μεταφορά των απορριμμάτων της Τρίπολης αποφάσισε και η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης.

Ο διαγωνισμός γίνεται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ δήμου Τρίπολης και περιφέρειας Πελοποννήσου και αφορά στο ποσό των 305 χιλιάδων ευρώ.

Η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ντίνα Νικολάκου, υπογράμμισε κατά τη συνεδρίαση, πως ο δήμος Τρίπολης βρίσκεται μπροστά σε πολύ δύσκολη κατάσταση, δεδομένης και της ανόδου της θερμοκρασίας που είναι προ των πυλών και έχει περάσει «την κόκκινη γραμμή» γι’ αυτό και άμεσα απαιτείται ανάληψη δράσης.

Ωστόσο, και ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από την Τρίπολη, οι πολίτες δεν φαίνεται να πείθονται, γι’ αυτό και αύριο το Συντονιστικό Όργανο Αγανακτισμένων Πολιτών οργανώνει στην πλατεία Πετρινού που βρίσκεται η εξέδρα των επισήμων για την παρέλαση της εθνικής επετείου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στη διαμαρτυρία και αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Σεβόμενοι ασφαλώς την ημέρα μνήμης και θυσίας της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και με την ευκαιρία της παρέλασης καλούμε όλους τους πολίτες του δήμου Τρίπολης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πετρινού στις 11:30 πμ προκειμένου να δοθεί οριστική λύση και η κεντρική εξουσία να άρει τον περιφερειακό σχεδιασμό και ο δήμος, είτε μόνος του είτε σε συνεργασία με άλλους δήμους, να προχωρήσει στη διαχείριση των σκουπιδιών με τη μόνη ορθή λύση, διαλογής στην πηγή-ανακύκλωση κομποστοποίηση προς όφελος της υγείας των πολιτών, σεβασμό στο περιβάλλον και ανταποδοτικότητας προς τον πολίτη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:49