23/09/2020 22:14:52
25.3.2015

Πώς επηρεάζει την υγεία μας η έλλειψη σεξ;

Πώς επηρεάζει την υγεία μας η έλλειψη σεξ; - Media

Όπως είναι γνωστό, το σεξ βελτιώνει τη διάθεσή μας, ενώ βοηθάει θετικά τον οργανισμό μας, ενδυναμώνοντάς τον, και φροντίζοντας για την καλύτερη υγεία του.

Ως εκ τούτου, η αποχή για οποιονδήποτε λόγο από τις ερωτικές επαφές και η έλλειψη σεξ, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας.

Σύμφωνα isotimos.com η σεξολόγος, Sari Cooper, τονίζει ότι το σεξ είναι καλό για το σώμα και για τη σχέση. Είναι καλή γυμναστική για την καρδιά και μας βοηθά να κάψουμε μερικές περιττές θερμίδες. Επίσης, βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, καταπολεμά τον πονοκέφαλο και καταπραΰνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Σε ό,τι αφορά στη συχνότητα, η ειδικός τονίζει πως αν και μερικοί άνθρωποι παραμένουν υγιείς και νιώθουν καλά ακόμη και με «μικρές δόσεις» σεξ, άλλοι γίνονται πιο επιρρεπείς σε παθήσεις που σχετίζονται άμεσα με το συσσωρευμένο στρες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.