search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:03
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση γλύφει εκεί που έφτυνε

26.03.2015 10:11
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση γλύφει εκεί που έφτυνε - Media

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του σχετικά με τη συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης. Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν φέρνει την παράταση της σύμβασης δανειοδότησης στη βουλή “για να μην φανεί ότι γλύφει εκεί που έφτυνε”.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του σχετικά με τη συμφωνία για παράταση της δανειακής σύμβασης. Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν φέρνει την παράταση της σύμβασης δανειοδότησης στη βουλή για να μην φανεί ότι γλύφει εκεί που έφτυνε, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση παριστάνει μέσα την σκληρή, ενώ στις διεθνείς επαφές της παραπαίει μεταξύ αυτάρεσκης αφέλειας και εναγώνιου εξευμενισμού μπας και καλύψει κάποια επείγουσα ταμειακή ανάγκη χωρίς  να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις. 

Όταν στις 27.2 θέσαμε το θέμα της υπογραφής, από τον Υπουργό Οικονομικών,  της παράτασης της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης» χωρίς έγκριση της Βουλής, τονίσαμε ότι αυτό έγινε για να μη δηλωθεί πανηγυρικά ότι η κυβέρνηση γλείφει εκεί που έφτυνε και υπέγραψε κείμενο πανομοιότυπο με αυτό της προηγούμενης παράτασης που παραπέμπει στην κυρία σύμβαση και άρα ρητά στο μνημόνιο και τις αναθεωρήσεις του. Μακάρι να ήταν μόνο αυτό.

Ζητήσαμε με αίτηση κατάθεσης εγγράφων το υπογεγραμμένο κείμενο για να το δουν επιτέλους οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ακόμη το περιμένουμε.

Στο μεταξύ τονίσαμε ότι η τωρινή παράσταση συμπεριλαμβάνει και την επιστροφή στο EFSF  των 11 δις του αποθεματικού του ΤΧΣ, που το Eurogroup τα πήρε μέσα από τα χέρια των «σκληρών» διαπραγματευτών της κυβέρνησης! Τώρα η κυβέρνηση ξύπνησε και ισχυρίζεται ότι το EFSF της πήρε πίσω και 1,2 δις που δεν έπρεπε  να επιστρέψει γιατί  δεν ήταν σε ομόλογα του EFSF, αλλά σε ρευστό. 

Στο κείμενο της συμφωνίας παράτασης της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης» που είδε χθες το φως της δημοσιότητας στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα περιλαμβάνεται ρητός όρος πως τα 11 αυτά δις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για ανακεφαλαιοποίηση ή εκκαθάριση ελληνικών τραπεζών με πρωτοβουλία της ΕΚΤ και με βάση τους κανόνες της νέας κοινοτικής οδηγίας, των νέων κανονισμών και των  άρθρων 107 και 108 ΣΛΕΕ και όχι όπως έγινε στις προηγούμενες δυο ανακεφαλαιοποιήσεις.

Τίθενται συνεπώς τρία μείζονος σημασίας θέματα:

1. Υπογράφτηκε μια δεσμευτική συμφωνία με τεράστιες επιπτώσεις, ερήμην της Βουλής και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, που η κυβέρνηση ακόμη τώρα δεν καταθέτει καν στη Βουλή.

 2. Αφαιρέθηκαν από τα αποθεματικά της χώρας 11 δις ευρώ, χωρίς να έχει λυθεί το οξύ ζήτημα των ταμειακών αναγκών, με αποτέλεσμα τώρα η κυβέρνηση να εκλιπαρεί να πάρει πίσω 1,2 δις από τα 11 δις που παρέδωσε αμαχητί.

 3. Τα 11 δις επιστράφηκαν στο EFSF χωρίς να διασφαλισθεί ότι θα χρησιμοποιηθούν, αν προκύψει ανάγκη, για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, δηλαδή για την προστασία των ελλήνων καταθετών, με τους όρους που ίσχυαν έως τώρα και όχι με νέους, πολύ αυστηρότερους, όρους.

Ποιος τα αποφάσισε αυτά και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:03