search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:45
MENU CLOSE

Οι λαθροθήρες εξοντώνουν και τον ελέφαντα

26.03.2015 11:39
Να φύγετε, να πάτε αλλού! - Εκνευρισμένος ελέφαντας διώχνει ρινόκερο που του τρώει το φαγητό (Video) - Media

Ο Αφρικανικός ελέφαντας απειλείται με εξαφάνιση εξαιτίας των λαθροκυνηγών μέσα στα επόμενα 10 – 20 χρόνια προειδοποίησαν ειδικοί κατά τη διάρκεια επιστημονικής συνδιάσκεψης που έγινε στην Μποτσουάνα.

 

Ο Αφρικανικός ελέφαντας απειλείται με εξαφάνιση εξαιτίας των λαθροκυνηγών μέσα στα επόμενα 10 – 20 χρόνια προειδοποίησαν ειδικοί κατά τη διάρκεια επιστημονικής συνδιάσκεψης που έγινε στην Μποτσουάνα.

Οι επιστήμονες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι εάν δεν αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες σε πέντε χρόνια θα έχει χαθεί η μάχη για την επιβίωση του εμβληματικού ζώου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης,  ο αφρικανικός πληθυσμός ελεφάντων μειώθηκε από 550.000 το 2006 σε 470.000το 2013!

Να σημειωθεί ότι το ελεφαντόδοντο πωλείται από τους λαθροθήρες προς 2100 δολάρια το κιλό, κυρίως, στις αγορές της Κίνας.

Οι ειδικοί επεσήμαναν ότι το κυνήγι των ελεφάντων, οργανώνεται, κυρίως, από διεθνή εγκληματικά δίκτυα που τροφοδοτούν την παράνομη αγορά ελεφαντόδοντου ενώ υπάρχουν στοιχεία ότι μέρος των τεράστιων κερδών χρηματοδοτεί ένοπλες ομάδες και συντηρεί περιφερειακές συγκρούσεις.

Εκτός από τις εγκληματικές συμμορίες, κυνήγι ελεφάντων οργανώνεται και για την ψυχαγωγία ηλίθιων πλουσίων που πληρώνουν αδρά για να φωτογραφίζονται δίπλα στη σορό του υπό εξαφάνιση ζώου.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15