search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:22
MENU CLOSE

Το Ποτάμι καλεί σε… συστράτευση για το bullying

26.03.2015 11:59
Το Ποτάμι καλεί σε... συστράτευση για το bullying - Media

Πρωτοβουλία για να ανοίξει συζήτηση στο κοινοβούλιο για το φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού ανέλαβε το Ποτάμι. 

Πρωτοβουλία για να ανοίξει συζήτηση στο κοινοβούλιο για το φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού ανέλαβε το Ποτάμι. Ο Γενικός Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης, με επιστολή του ζήτησε από τους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων όλων των κομμάτων να καταθέσουν από κοινού αίτημα για την σύγκληση των κοινοβουλευτικών επιτροπών Μορφωτικών και Κοινωνικών υποθέσεων με σκοπό να συζητήσουν το θέμα.

Στην επιστολή που διαβιβάστηκε στους βουλευτές με αφορμή την τραγωδία με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Βαγγέλη και την οικογένεια του, η Βουλή οφείλει να επιδείξει την διακομματική πολιτική βούληση  που απαιτείται για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και της βίας και να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για το θέμα που αφορά τα παιδιά μας».  Επιπλέον τονίζεται ότι «το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού συνιστά πρόβλημα πολιτισμού και δεν έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς από την ελληνική πολιτεία. Το Ποτάμι πιστεύει ότι αποτελεί καθήκον της εθνικής αντιπροσωπείας να συζητήσει με ειλικρίνεια για το θέμα, υπερβαίνοντας την συγκυρία, με σκοπό να αναδειχθούν τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου».

«Αποτελεί υποχρέωση και προτεραιότητα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να ενημερώσουμε την εθνική αντιπροσωπεία και κατ’ επέκταση την κοινωνία για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, και να αναδείξουμε τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου μέσα από δράσεις και προγράμματα εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών, των γονέων, αλλά και των ίδιων των μαθητών» καταλήγει η επιστολή που υπογράφει ο Π. Καρκατσούλης.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:22