search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:40
MENU CLOSE

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας ξεκινούν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ

26.03.2015 13:11
Μήδεια, του Ευριπίδη, σε διασκευή - σκηνοθεσία Ελένης Ζιάνα από το ΚΒΘΕ - Media

Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν από τις 27 Μαρτίου οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος διεκδικώντας άμεση καταβολή των δεδουλευμένων για τους δυο τελευταίους μήνες.

Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν από τις 27 Μαρτίου οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος διεκδικώντας άμεση καταβολή των δεδουλευμένων για τους δυο τελευταίους μήνες.

Παράλληλα, επιδιώκουν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη, προκειμένου να αποσπάσουν δέσμευση για την οριστική επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του ΚΘΒΕ με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Ζούμε την ταπεινωτική πραγματικότητα του να μην γνωρίζουμε πότε και αν θα πληρωθούμε, ενώ εργαζόμαστε με συνέπεια (εργασία βάσει 5μηνης ή 8μηνης σύμβασης). Οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία είναι συχνό και επαναλαμβανόμενο φαινόμενο και αυτό έχει τη ρίζα του στην συνεχόμενη απαξίωση του ιστορικού αυτού θεάτρου από την πολιτεία. Το θέατρο βαρύνεται από χρέη που δεν του αναλογούν και από επιστροφές χρημάτων που δεν πραγματοποιούνται (Όπερα, Δήμος Θες/νίκης, Φ.Π.Α., κ.α.). Δεν έχουν καταλογιστεί ποτέ ευθύνες για κακοδιαχείρηση προηγούμενων διορισμένων διευθύνσεων. Η κρατική επιχορήγηση προς το Κ.Θ.Β.Ε. έχει περικοπεί κατά 40%, κάτι που οδηγεί νομοτελειακά στη συρρίκνωση του θεάτρου» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:36