search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:52
MENU CLOSE

Liberation: Βγαλμένη από ταινία η τραγωδία του Airbus–Εμπνεύστηκε από αυτήν ο Lubitz; (Video)

27.03.2015 07:41
Liberation: Βγαλμένη από ταινία η τραγωδία του Airbus–Εμπνεύστηκε από αυτήν ο Lubitz; (Video) - Media

Αρκετές ομοιότητες, με ταινία του 2014 έχει η τραγωδία του Airbus της Germanwings. Η «βουτιά θανάτου» και το… κλειδωμένο πιλοτήριο.

Αρκετές ομοιότητες, με ταινία του 2014 έχει η τραγωδία του Airbus της Germanwings. Η «βουτιά θανάτου» και το… κλειδωμένο πιλοτήριο.

Ο Andreas Lubitz, που σύμφωνα με όλες τις μέχρι στιγμής πληροφορίες έριξε συνειδητά το αεροπλάνο που πιλοτάριζε, στις γαλλικές Άλπεις οδηγώντας στο θάνατο και τους 149 επιβαίνοντες του A320. Το συγκεκριμένο γεγονός, έχει τρομακτικές ομοιότητες με ταινία που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο και για την οποία η Liberation, αναρωτιέται ακόμα και αν αποτέλεσε «έμπνευση» για τον Andreas Lubitz.

Η ταινία «Les nouveaux sauvages», του Αργεντίνου σκηνοθέτη, Νταμιάν Σιφρόν, περιγράφει μια παρόμοια σκηνή. Στην ταινία, ο πρωταγωνιστής μιας εκ των 6 παράλληλων ιστοριών που εκτυλίσσονται, μαζεύει όλους τους ανθρώπους που αντιπαθούσε σε ένα αεροσκάφος, το οποίο ο ίδιος οδηγεί συνειδητά σε συντριβή σε κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα, υπάρχει σκηνή κατά την οποία, ενώ ο πρωταγωνιστής βρίσκεται στο κοκπιτ, έχοντας βάλει μπροστά το σχέδιό του, ένας εκ των επιβατών του χτυπάει την πόρτα του πιλοτηρίου, χωρίς όμως να μπορεί να μπει.

Οι ομοιότητες μάλιστα είναι τόσες, που οδηγούν τη γαλλική εφημερίδα, να αναρωτηθεί αν οι ομοιότητες με την ταινία, είναι απλά συμπτώσεις ή αν ο τραγικός πιλότος «εμπνεύστηκε» το σχέδιο δράσης του, από την ταινία. Αξίζει τέλος, να σημειωθεί, ότι όπως και στην πραγματικότητα, έτσι και στην μαύρη κωμωδία (της οποίας μεταξύ άλλων παραγωγός είναι και ο Πέδρο Αλμοδόβαρ) όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώνονται.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:50