search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:12
MENU CLOSE

Τα κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα του Αντρέας Λούμπιτζ- Έκρυβε την ασθένεια του για να μην του αφαιρεθεί η άδεια πιλότου

27.03.2015 12:24
Τα κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα του Αντρέας Λούμπιτζ- Έκρυβε την ασθένεια του για να μην του αφαιρεθεί η άδεια πιλότου - Media

Ο αυτόχειρας πιλότος έκρυβε από τους γιατρούς την κατάσταση της υγείας του, σκίζοντας τις αναρρωτικές άδειες, σύμφωνα με τον διεθνή τύπο.

Ο αυτόχειρας πιλότος έκρυβε από τους γιατρούς την κατάσταση της υγείας του, σκίζοντας τις αναρρωτικές άδειες, σύμφωνα με τον διεθνή τύπο.

Τον Ιούνιο επρόκειτο να περάσει από επανεξέταση για την ανανέωση της άδειας πιλότου και είχε φοβερό άγχος για την διαδικασία.

Εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας αναφέρει ότι  στο ιατρικό πιστοποιητικό του υπήρχε η σημείωση “SIC” που σημαίνει “ειδική τακτική ιατρική εξέταση”.

Τα  στοιχεία από τις έρευνες στο σπίτι του Andreas Lubitz,  καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο 28χρονος πιλότος αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του και  είχε σταματήσει τη φαρμακευτική αγωγή.

Στην εισαγγελική έκθεση δεν αναφέρεται από ποια συγκεκριμένη ασθένεια έπασχε ο Lubitz, αν και γερμανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως σε έγγραφα της αεροπορίας αναφέρεται ότι ο 28χρονος έπασχε από κατάθλιψη και ότι απαιτούνταν να παρακολουθείται και να αξιολογείται συνεχώς.

Ωστόσο, η κλινική του Ντίσελντορφ αρνείται ότι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου είχε νοσηλευθεί εκεί πάσχοντας από κατάθλιψη.

Οργανώνονται οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας

Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων μετά τις αποκαλύψεις των διεθνών μέσων ενημέρωσης ότι η εταιρία γνώριζε πως ο Αντρέας Λούμπιτζ είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Αν και οι αποζημιώσεις είναι πολύ λιγότερες εάν αποδειχθεί ότι ο συγκυβερνήτης ήθελε να αυτοκτονήσει οι συγγενείς οργανώνονται για να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα εναντίον της  Lufthansa και της Germanwings διεκδικώντας πάνω από 137 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τη Bild το ιατρικό κέντρο της Lufthansa έχει παραδώσει στις αρχές έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Λούμπιτζ έπασχε από κατάθλιψη και άγχος κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του ενώ είχε υποστεί σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο.

H Lufthansa, μέχρι στιγμής, δεν έχει παραδεχτεί ότι γνώριζε το ιατρικό ιστορικό του Λούμπιτζ.

Εάν οι συγγενείς των θυμάτων μηνύσουν την εταιρία για αμέλεια το ύψος της αποζημίωσης που θα διεκδικήσουν αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λούμπιτζ έκρυβε την ασθένεια του από τον εργοδότη του ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι έριξε το αεροπλάνο επειδή φοβόταν ότι αν τον  ανακάλυπταν ότι θα του αφαιρούσαν την άδεια πιλότου λόγω της ασθένειάς  του

Ο συγκυβερνήτης της πτήσης της Germanwings Αντρέας Λούμπιτς είχε αποκρύψει ότι είχε αναρρωτική άδεια την ημέρα που πέταξε με το A-320 για να το ρίξει στις πλαγιές των Αλπεων, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία του Ντίσελντορφ.

Από τη γενική εισαγγελία ανακοινώθηκε επίσης ότι βρέθηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι ο Αντρέας Λούμπιτς απέκρυψε ότι έπασχε από ασθένεια από τους εργοδότες του.

“Κατασχέθηκαν έγγραφα με ιατρικό περιεχόμενο που δείχνουν διαγνωσμένη νόσο και αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή από τους γιατρούς”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Το γεγονός ότι υπάρχουν ιατρικά σημειώματα που αναφέρουν ότι είναι ανίκανος προς εργασία, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, που βρέθηκαν σκισμένα, τα οποία ήταν πρόσφατα και αφορούσαν ακόμη και την ημέρα του εγκλήματος, υποστηρίζουν το συμπέρασμα, που βασίζεται στην προκαταρκτική εξέταση, ότι ο νεκρός είχε αποκρύψει την ασθένειά του από τον εργοδότη του και τους συναδέλφους του”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα έγγραφα βρέθηκαν κατά τις έρευνες στα σπίτια του Λούμπιτς στο Ντίσελντορφ και το Μονταμπάουρ στο κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Στο σπίτι του Λούμπιτς δεν βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας ή αποδείξεις ότι η πράξη του είχε πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο.

Ο γερμανός εισαγγελέας τόνισε, πάντως, ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες προκειμένου να αναλυθούν τα ευρήματα.

Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Mega στη Γαλλία, ο 28χρονος πιλότος είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική με κρίσεις πανικού. Ήταν η περίοδος που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του για αρκετά μεγάλο διάστημα. 

Ο Λούμπιτς φέρεται να έπασχε από φοβία και κρίσεις πανικού κάτι που, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, φαίνεται ότι γνώριζαν όλοι. Οι κάτοικοι του Μοντεμπάουρ όπου μεγάλωσε και έμεναν οι γονείς του ακόμη και η ίδια η Lufthansa. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:12