search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:58
MENU CLOSE

Τις επενδύσεις του ομίλου ΟΤΕ σε δίκτυα νέας γενιάς παρουσίασε ο CFO της εταιρείας στο Λονδίνο

27.03.2015 13:25
Τις επενδύσεις του ομίλου ΟΤΕ σε δίκτυα νέας γενιάς παρουσίασε ο CFO της εταιρείας στο Λονδίνο - Media

Τις επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς και τη στρατηγική του ομίλου ΟΤΕ παρουσίασε ο  Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μπάμπης Μαζαράκης στη διεθνή συνάντηση για CFOs «CFO Summit 2015», που διοργανώνει το έγκυρο βρετανικό Μέσο Global Telecom Business στο Λονδίνο.

Τις επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς και τη στρατηγική του ομίλου ΟΤΕ παρουσίασε ο  Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μπάμπης Μαζαράκης στη διεθνή συνάντηση για CFOs «CFO Summit 2015», που διοργανώνει το έγκυρο βρετανικό Μέσο Global Telecom Business στο Λονδίνο.

Η παρουσίαση του κ. Μαζαράκη, με τίτλο «Investing in new networks for the future» (μτφ. «Επενδύοντας σε νέα δίκτυα για το μέλλον»), επικεντρώθηκε στη στρατηγική τεχνολογικής υπεροχής του ΟΤΕ. Όπως ανέφερε ο CFO του Ομίλου ΟΤΕ, ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ σε μια πελατοκεντρική εταιρεία, σύγχρονη, δυναμική και αποτελεσματική, βασίζεται στην τεχνολογική υπεροχή προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία εξυπηρέτησης στους πελάτες της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαζαράκης έκανε εκτενή αναφορά στη σημαντική συμβολή των δικτύων νέας γενιάς στις οικονομικές επιδόσεις που σημείωσε ο ΟΤΕ το 2014, επισημαίνοντας τη σταθεροποίηση των εσόδων από τη σταθερή τηλεφωνία και την υπεροχή της εταιρίας στα δίκτυα κινητής που ήδη οι πελάτες απολαμβάνουν. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Όμιλος υλοποιεί συνολικές επενδύσεις πάνω από 1,2 δισ. ευρώ μόνο στην Ελλάδα την τετραετία, με στόχο την εδραίωση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματός του, αλλά και τη στήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.

Η υλοποίηση της στρατηγικής τεχνολογικής υπεροχής βασίζεται στoν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και υλοποίηση εγκατάστασης δικτύων νέας γενιάς, στο μετασχηματισμό του δικτύου, και στη σύγκλιση σταθερής και κινητής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας 2020 και τον τρόπο που θα συμβάλει ο όμιλος ΟΤΕ για την επίτευξή τους, μέσω των τεχνολογιών VDSL, 4G και 4G+. Ακόμη, όπως αναφέρθηκε, ο μετασχηματισμός του δικτύου σε ένα μοντέρνο και απλό All-IP δίκτυο τα επόμενα χρόνια, θα επιτρέψει τη δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας, όσο και τη δημιουργία και ταχύτερη εμπορική διάθεση νέων καινοτόμων υπηρεσιών.

Το συνέδριο «CFO Summit» συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των CFOs των μεγαλύτερων εταιρειών τηλεπικοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου επισημαίνουν ευκαιρίες ανάπτυξης και προσδιορίζουν τη μελλοντική κατεύθυνση της βιομηχανίας. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τους τρόπους με τους οποίους εξελίσσεται ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που φέρνει η εξέλιξη αυτή, καθώς επίσης και τον εντοπισμό περιοχών δυνητικής ανάπτυξης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57