search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:25
MENU CLOSE

Εγκλωβισμένοι στο “Βιτσέντζος Κορνάρος” παραμένουν επιβάτες και πλήρωμα – Μεταφέρονται τρόφιμα με Super Puma

27.03.2015 14:18
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ελεύθερος με εγγύηση ένας από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς - Media

Εγκλωβισμένοι στο πλοίο παραμένουν οι 227 επιβάτες και το πλήρωμα του «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο προσάραξε σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου, το βράδυ της 25ης Μαρτίου

Εγκλωβισμένοι στο πλοίο παραμένουν οι 227 επιβάτες και το πλήρωμα του «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο προσάραξε σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου, το βράδυ της 25ης Μαρτίου. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά για Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Σητεία-Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι επιβαίνοντες θα παραμείνουν για άλλο ένα βράδυ στο πλοίο, αφού το ρυμουλκό που θα σπεύσει προς βοήθεια δεν αναμένεται να φτάσει στο σημείο της προσάραξης νωρίτερα από το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε αναμένεται βελτίωση του καιρού. Ως εκ τούτου, κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στο νησί της Κάσου, για να διατεθούν στους επιβάτες, μεταξύ των οποίων είναι και μικρά παιδιά.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη, Φιλήμονα Ζαννετίδη, ενέκρινε ομόφωνα δαπάνη 20.000 ευρώ για τα είδη διατροφής και 15.000 ευρώ για τη μεταφορά τους στο νησί, που θα γίνει με super puma ή άλλου τύπου στρατιωτικό αεροσκάφος.

Η λίστα των απαιτούμενων ειδών πρώτης ανάγκης έγινε από τον δήμο Κάσου, σε συνεννόηση με τον πλοίαρχο του «Βιτσέντζος Κορνάρος» και καταβάλλονται προσπάθειες να μεταφερθούν σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15