search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:14
MENU CLOSE

Ηλεκτρονικό «καταθεσιολόγιο» προαναγγέλλει η Βαλαβάνη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

29.03.2015 16:09
Ηλεκτρονικό «καταθεσιολόγιο» προαναγγέλλει η Βαλαβάνη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής - Media

Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των πλουσίων με την ολοκλήρωση ηλεκτρονικού «καταθεσιολογίου» για την τελευταία 15ετία προαναγγέλλει η Νάντια Βαλαβάνη με συνέντευξή της στην «Αυγή».

 

Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των πλουσίων με την ολοκλήρωση ηλεκτρονικού «καταθεσιολογίου» για την τελευταία 15ετία προαναγγέλλει η Νάντια Βαλαβάνη με συνέντευξή της στην «Αυγή».

Η υπουργός τονίζει ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα άμεσου ελέγχου της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας.

Το καταθεσιολόγιο «θα διευκολύνει σχεδιασμούς της κυβέρνησης για δυνατότητες “εθελοντικής δήλωσης”, χωρίς ποινικές συνέπειες, χρήματος από φοροδιαφυγή-και όχι από μίζες ή άλλες εγκληματικές δραστριότητες- που υπάρχει ή πέρασε από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και εξωτερικό» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όμως η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών στοχεύει και στα εισοδήματα των μικρομεσαίων καθιερώνοντας την ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου.

Όπως τονίζει, στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών «μπορούν να διασυνδεθούν επίσης γιατροί και δικηγόροι».

Σε αυτό το σχέδιο εντάσσεται και η επέκταση των πληρωμών (του Δημοσίου) με κάρτες.

Όσον αφορά το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ δηλώνει πως σχεδιάζεται να νομοθετηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους για τα εισοδήματα του 2015.

«Οι μόνοι που ελπίζουμε τελικά να καταφέρουμε να επιβαρυνθούν είναι όσοι φορολογούνταν πολύ λιγότερο από την πραγματική φοροδοτική τους ικανότητα- λόγω φοροδιαφυγής ή “νόμιμης” φοροαποφυγής» αναφέρει για το νέο φορολογικό.

Εντύπωση όμως προκαλεί πως η Νάντια Βαλαβάνη επιμένει στο θέμα των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, παρά την δυσφορία που έχει προκαλέσει στο Μαξίμου, που μάλιστα είχε δημοσιοποιήσει πως αυτές είναι προσωπικές απόψεις της υπουργού.

Στην συνέντευξη της η κ. Βαλαβάνη υποστηρίζει ότι έχουν ξεπεραστεί οι λόγοι για τον μειωμένο συντελεστή σε νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί σκέψεις για ευθυγράμιση αυτών των δύο νησιών με το καθεστώς ΦΠΑ της επικρατείας προκαλεί τις διμαρτυρίες π.χ του δημάρχου Λέσβου. Από αλληλεγγύη;».

Μάλιστα στέλνει και την μπηχτή πως οι φόροι είναι ήδη υψηλοί σε ποτά και τσιγάρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:14