search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:55
MENU CLOSE

DNA από τα μισά θύματα του Airbus έχουν συγκεντρώσει οι ερευνητές – Τα νέα στοιχεία για τα αίτια της τραγωδίας

30.03.2015 05:28
DNA από τα μισά θύματα του Airbus έχουν συγκεντρώσει οι ερευνητές - Τα νέα στοιχεία για τα αίτια της τραγωδίας - Media

Οι ερευνητές έχουν συγκεντρώσει δείγματα DNA από τα μισά από τα 150 θύματα της συντριβής του Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ πολλαπλασιάζονται οι αποκαλύψεις για την προσωπικότητα του συγκυβερνήτη, ο οποίος φαίνεται πως προκάλεσε εσκεμμένα την καταστροφή.

Οι ερευνητές έχουν συγκεντρώσει δείγματα DNA από τα μισά από τα 150 θύματα της συντριβής του Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ πολλαπλασιάζονται οι αποκαλύψεις για την προσωπικότητα του συγκυβερνήτη, ο οποίος φαίνεται πως προκάλεσε εσκεμμένα την καταστροφή.

Κατά την έκτη ημέρα των ερευνών στον τόπο της καταστροφής που σημειώθηκε την Τρίτη σ’ αυτή την ορεινή περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας, οι ερευνητές “απομόνωσαν 78 διαφορετικά DNA”, τα οποία θα συγκριθούν με αυτά των οικογενειών των θυμάτων για να γίνει η ταυτοποίηση, δήλωσε χθες, Κυριακή, ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν.

Αφότου σημειώθηκε η συντριβή του Airbus A320, οι ερευνητές καταβάλλουν προσπάθειες για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα επιτρέψουν να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων, όμως δεδομένης της κατάστασης των στοιχείων που συγκεντρώνονται, το έργο τους είναι δύσκολο.

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως η διαμόρφωση μιας οδού πρόσβασης στον τόπο της καταστροφής για οχήματα 4Χ4 ενδέχεται να ολοκληρωθεί έως σήμερα το βράδυ. Η οδός αυτή θα επιτρέψει κυρίως την απομάκρυνση μεγάλων κομματιών της ατράκτου, που είναι δύσκολο να μεταφερθούν με ελικόπτερα.

Έως τώρα, οι ερευνητές φθάνουν καθημερινά στον τόπο του δυστυχήματος με ελικόπτερα από το αεροδρόμιο της Σεν-λεζ-Αλπ, που απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα από εκεί.

Νέες αποκαλύψεις για τον Λούμπιτς και τα τελευταία λεπτά της τραγωδίας

Η χθεσινή, κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδα “Μπιλντ” δημοσίευσε μια ανατριχιαστική αφήγηση των τελευταίων στιγμών του A320 της Germanwing, καθώς είχε πρόσβαση στα στοιχεία του ενός από τους δύο καταγραφείς της πτήσης του αεροπλάνου, αυτόν που καταγράφει τους ήχους μέσα στο πιλοτήριο.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, οι “Νιού Γιόρκ Τάιμς” ήταν οι πρώτοι που είχαν αναφερθεί στις ηχογραφήσεις αυτές, υποστηρίζοντας πως ο κυβερνήτης είχε βγει από το πιλοτήριο και δεν μπόρεσε να επιστρέψει σ’ αυτό.

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας επιβεβαίωσε πως οι ηχογραφήσεις αυτές δείχνουν ότι ο συγκυβερνήτης κλείδωσε την πόρτα του πιλοτήριου όταν βγήκε απ’ αυτό ο κυβερνήτης και στη συνέχεια άρχισε την καθοδική πορεία του αεροπλάνου.

Ο Αντρέας Λούμπιτς φαίνεται πως έπασχε από ψυχιατρικά προβλήματα και ανησυχούσε για τις συνέπειες που θα είχαν τα προβλήματα της υγείας του στη σταδιοδρομία του, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης. Οι ερευνητές προκρίνουν την υπόθεση μιας εσκεμμένης ενέργειας του συγκυβερνήτη, ο οποίος δεν έπρεπε να είχε πετάξει την ημέρα της τραγωδίας καθώς είχε άδεια ασθενείας, την οποία όμως δεν χρησιμοποίησε.

Σύμφωνα με την “Μπιλντ”, στα 20 πρώτα λεπτά της πτήσης οι δύο πιλότοι, ο Πάτρικ Σ. και ο Αντρέας Λούμπιτς, λένε πράγματα συνηθισμένα. Ο κυβερνήτης ακούγεται να λέει στον Λούμπιτς πως δεν είχε χρόνο να πάει στην τουαλέτα πριν απογειωθούν από τη Βαρκελόνη.

Στις 10:27 τοπική ώρα, ο κυβερνήτης ζητάει από τον Λούμπιτς να προετοιμάσει την προσγείωση στο Ντίσελντορφ. Αυτός ο τελευταίος λέει μερικές λέξεις: “Ελπίζω”, “Θα δούμε”.

Ο κυβερνήτης βγαίνει στη συνέχεια από το πιλοτήριο για να πάει στην τουαλέτα. Λίγο μετά, το αεροπλάνο αρχίζει την κάθοδό του προς τα βουνά.

Μερικά λεπτά αργότερα, ακούγεται ένα “δυνατό χτύπημα”, σαν κάποιος να προσπαθεί να μπει στο πιλοτήριο, αναφέρει η “Μπιλντ”. Στη συνέχεια ακούγεται η φωνή του κυβερνήτη: “Για τον Θεό, άνοιξε την πόρτα!”.

Στο βάθος, οι επιβάτες αρχίζουν να φωνάζουν. Ο πιλότος προσπαθεί στη συνέχεια να σπάσει την πόρτα με τσεκούρι. Μετά φωνάζει: “Άνοιξε την καταραμένη την πόρτα”.

Γύρω στις 10:40, το Airbus προσκρούει στο βουνό, ενώ ακούγονται οι κραυγές των επιβατών. Είναι οι τελευταίοι ήχοι της ηχογράφησης, αφηγείται η “Μπιλντ”. Το αεροπλάνο συντρίβεται στην πλαγιά με ταχύτητα 700 χλμ/ώρα και διαλύεται ακαριαία με τους 150 ανθρώπους που μετέφερε.

Η “Μπιλντ”, η οποία δεν αναφέρει πηγές, υποστηρίζει επίσης πως η σύντροφος του συγκυβερνήτη, με την οποία ζούσε κοντά στο Ντίσελντορφ, είναι έγκυος απ’ αυτόν: είναι δασκάλα και φέρεται ότι είπε το νέο στους μαθητές της.

Η “Μπιλντ” ανέφερε επίσης χθες πως ο Αντρέας Λούμπιτς έπασχε από αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς, μια οφθαλμολογική πάθηση που θεραπεύεται, αλλά αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να εμποδίσει οριστικά έναν πιλότο να πετάει.

Μια άλλη γερμανική εφημερίδα, η “Βελτ αμ Ζόνταγκ”, υποστηρίζει πως οι ερευνητές ανακάλυψαν στην κατοικία του Λούμπιτς “πάρα πολλά φάρμακα” για τη θεραπεία “ψυχικών νόσων”. Ο νεαρός άνδρας, “βαριά καταθλιπτικός”, υπέφερε από έντονο στρες και παρακολουθούνταν από “πολλούς νευρολόγους και ψυχιάτρους”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:54