search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:38
MENU CLOSE

Σόρος : Στο 1/3 η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

30.03.2015 08:01
Σόρος : Στο 1/3 η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - Media

Στο 1/3 η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, από 50:50 την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην Ουκρανία αν οι δυτικές χώρες βοηθήσουν την ιδιωτική τοποθέτηση.

 

Έτοιμος να επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην Ουκρανία αν οι δυτικές χώρες βοηθήσουν την ιδιωτική τοποθέτηση, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, υποβαθμίζοντας παράλληλα την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στο 1/3, από 50:50 την προηγούμενη εβδομάδα. 

Ο Σόρος έχει απευθύνει έκκληση στη Δύση να επιταχύνει την βοήθεια προς την Ουκρανία, ξεδιπλώνοντας τα βήματα ενός χρηματοπιστωτικού πακέτου 50 δις. ευρώ που θα ήταν η απάντηση στην εντεινόμενα επιθετική πολιτική της Ρωσίας. 

Η Δύση μπορεί να βοηθήσει την Ουκρανία αυξάνοντας την ελκυστικότητα για τους επενδυτές, σημείωσε ο Τ. Σόρος, υπογραμμίζοντας πως είναι αναγκαία μια πολιτική διασφάλιση κινδύνου. Αυτό θα μπορούσε να πάρει τη μορφή ενδιάμεσης χρηματοδότησης στα επιτόκια της ΕΕ – πολύ κοντά στο 0, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

«Είμαι έτοιμος. Υπάρχουν συγκεκριμένες επενδυτικές ιδέες, για παράδειγμα σε αγροτικά έργα και έργα υποδομών. Θα επένδυα 1 δισ. δολάρια. Η επένδυση αυτή θα επέφερε κέρδη. Το ίδρυμά μου θα επωφελούνταν από αυτό… οι ιδιωτικές επενδύσεις χρειάζονται ισχυρή πολιτική ηγεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μεγαλοεπενδυτής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:38