search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:56
MENU CLOSE

Επίπληξη η οριστική ποινή της ΕΣΗΕΑ στον Βερύκιο για τα ομοφοβικά σχόλια κατά του Κορτώ

30.03.2015 08:13
Πρόστιμο 50.000 ευρώ από το ΕΣΡ σε Alpha/ Alpha 989, επειδή ο Βερύκιος είπε για τις συντάξεις χηρείας! - Media

Με «επίπληξη» και ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας «τιμώρησε» η ΕΣΗΕΑ στον Δήμο Βερύκιο για τα ομοφοβικά σχόλια, που είχε κάνει τον Μάρτιο του 2014 κατά του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ.

Με «επίπληξη» και ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας «τιμώρησε» η ΕΣΗΕΑ στον Δήμο Βερύκιο για τα ομοφοβικά σχόλια, που είχε κάνει τον Μάρτιο του 2014 κατά του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ.

Το δευτεροβάθιο πειθαρχικό συμβούλιο της ένωσης αποφάσισε τελικά την Πέμπτη με ψήφους 3 έναντι 2, την επιβολή της επίπληξης με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Νωρίτερα από λάθος γράφτηκε ως νέα, η παλαιότερη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου που προέβλεπε την ποινή των δύο ετών προσωρινής διαγραφής του Δ. Βερύκιου από τα μητρώα της ένωσης.

Στην έφεσή του ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για «οξύτατη κριτική με άστοχες εκφράσεις σε μια άκρως προκλητική –κατά τη γνώμη μου- δήλωση, που στόχο είχε να προκαλέσει ντόρο και όχι να προωθήσει τα πάγια αιτήματα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας».

«Αυτά που είπα για τον Κορτώ είχαν ως στόχο να κρίνω τον ακραίο τρόπο με τον οποίο ήθελε να προκαλέσει την ελληνική κοινωνία. Επαναλαμβάνω και είμαι πεπεισμένος ότι η φράση «δεν ασχολούμαι με τα κοινά, αλλά με τον άντρα μου και τα βιβλία μου», προκαλεί την ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε.

Διαβάστε εδώ το σκεπτικό της απόφασης.

Ο ίδιος ο συγγραφέας στο άκουσμα της ποινής σχολίασε στο Facebook:

«Το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ καταδίκασε τον Δήμο Βερύκιο για το ομοφοβικό του παραλήρημα εναντίον μου. Ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας όλες κι όλους για τις δεκάδες καταγγελίες που στείλατε. Η αυστηρότητα της ποινής δεν με αφορά, αλλά το σκεπτικό της απόφασης ανοίγει το δρόμο για περισσότερο σεβασμό απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και την άνευ όρων καταδίκη της στοχοποίησής τους. Πλέον αναμένουμε και τη Δικαιοσύνη να προασπίσει το δικαίωμα όλων μας να μιλάμε και να ζούμε ελεύθερα, χωρίς τον φόβο επιθέσεων.

Δεν θα υπομείνουμε άλλα θύματα βίας. Δεν θα θρηνήσουμε άλλους νεκρούς. Στεκόμαστε ενωμένοι, με θάρρος, απέναντι σε κάθε εχθρό της ελευθερίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:55