search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:26
MENU CLOSE

Κοντονής: «Θα υπάρχει συμφωνία στις 30 Απριλίου»

30.03.2015 16:24
Κοντονής: «Θα υπάρχει συμφωνία στις 30 Απριλίου» - Media

Δίωρη συνάντηση είχαν σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και ο νέος γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, με εκπροσώπους της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ για θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Δίωρη συνάντηση είχαν σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και ο νέος γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, με εκπροσώπους της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ για θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως ο ίδιος είπε, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία των διεθνών ομοσπονδιών για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, ενώ επεσήμανε ότι για το σκοπό, αυτό ζήτησε τη βοήθεια της FIFA και της UEFA.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Κοντονής δήλωσε:

«Συναντήσαμε σήμερα την ΕΠΟ και τις διεθνείς Ομοσπονδίες, UEFA και FIFA, στις οποίες είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε και τις πτυχές του Νομοσχεδίου με τα επείγοντα μέτρα κατά της βίας, το οποίο δώσαμε στη δημοσιότητα, και ήδη έχει πάρει την διαδικασία κατάθεσης στη Βουλή των Ελλήνων.

Υπήρξαν ερωτήσεις σχετικά με το Νομοσχέδιο αυτό και αντιλαμβάνεστε ότι από τη μεριά μας ήταν διεξοδικές οι απαντήσεις οι οποίες δόθηκαν. Εκφράσαμε την πρόθεση να μας βοηθήσει η UEFA και η FIFA στα ζητήματα τα οποία είναι ανοιχτά στον ελληνικό αθλητισμό και νομίζω ότι η συζήτηση είναι εποικοδομητική και θα οδηγηθούμε σε συμφωνία στις 30 Απριλίου».

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Κοντονής απάντησε ως εξής:

Το χρονοδιάγραμμα των επαφών: «Θα γίνονται συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, και στις 30 Απριλίου θα έχουμε καταλήξει. Θέλω να τονίσω ότι όλοι ενδιαφερόμαστε για το καλό του αθλητισμού και τα μέτρα, τα οποία προωθεί η Κυβέρνηση έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία του αθλητισμού, του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και όλων των αθλημάτων.

Ο διάλογος είναι αναγκαίος για ν’ αντιληφθούν όλοι ότι κανένας δεν προσπαθεί να κάνει κάτι εν κρυπτώ, αλλά όλα συγκλίνουν προς την κατεύθυνση να καταστεί το ποδόσφαιρο, και ο ελληνικός αθλητισμός, αξιόπιστος. Να έχει το κύρος που του αρμόζει σε μία οργανωμένη κοινωνία και σε ένα κράτος δικαίου. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε από αυτές τις συζητήσεις. Προσωπικά, είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύω στον διάλογο, όπως και στο σύνολό της η Κυβέρνηση. Δεν είμαστε υπέρ των ρήξεων και των μονομερών ενεργειών, αλλά προσπαθούμε να διαμορφώνουμε πεδία συνεννοήσεως, τα οποία όμως θα είναι προωθητικά».

Οι «κόκκινες γραμμές»: «Οι άνθρωποι των διεθνών Ομοσπονδιών και η ΕΠΟ, ζήτησαν και πήραν κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με το αθλητικό Νομοσχέδιο που δώσαμε στη δημοσιότητα. Πιστεύω να έχουν αντιληφθεί και το πνεύμα και το γράμμα του Νόμου. Δεν θα ήθελα να πω τίποτε παραπάνω για τις διαφωνίες, για να μη διερμηνεύσω τις απόψεις των άλλων».

Το επόμενο Νομοσχέδιο: «Τα ζητήματα που συζητάμε τώρα είναι αυτά του εκδημοκρατισμού. Εμείς θέλουμε, όχι για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, αλλά για το εκλογικό σύστημα όλων των ομοσπονδιών, να υπάρχει μία κατεύθυνση προς τη διαφάνεια, τον εκδημοκρατισμό, και την αξιοπιστία. Αυτά τα ζητήματα σήμερα συζητάμε με την ΕΠΟ όπως θα τα συζητήσουμε και με τις άλλες Ομοσπονδίες, Να είστε σίγουροι ότι θα καταλήξουμε σε θετικά συμπεράσματα σε κάθε περίπτωση»

Θέμα επιβολής προστίμων: «Εξήγησα στους εκπροσώπους των διεθνών Ομοσπονδιών ότι αυτά τα μέτρα είναι διοικητικά μέτρα. Και τα διοικητικά μέτρα είναι τα μέτρα τα οποία επιφυλάσσει το Κράτος στον εαυτό του και αυτά δεν τίθενται σε συζήτηση. Σε συζήτηση τίθενται τα άλλα. Αλλα τα διοικητικά μέτρα και άλλα τα πειθαρχικά μέτρα. Τα πειθαρχικά μέτρα θα τα παίρνει η κάθε Ομοσπονδία, στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΕΠΟ, και οι διοργανώτριες αρχές. Το Κράτος όμως δεν μπορεί να απόσχει από μία δράση η οποία γίνεται σε δημόσιο χώρο. Διαφορετικό το αυτοδιοίκητο και διαφορετική η αυτονομία. Κανένα νομικό πρόσωπο δεν είναι αυτόνομο. Ο Αθλητισμός ελέγχεται και εποπτεύεται από το Κράτος. Όπως ελέγχονται οι παντός φύσεως εταιρίες, έτσι θα ελέγχονται και οι ΠΑΕ. Το Κράτος θα επιβάλλει πρόστιμα αν κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:25