search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:59
MENU CLOSE

Στη δημοσιότητα βίντεο από την επίθεση εναντίον μέλους του Στεκιού Μεταναστών Χανίων (Video)

30.03.2015 16:25
Φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή στους δράστες της επίθεσης κατά του Δ. Μακρέα - Media

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της 25ης Μαρτίου το μέλος του Στεκιού Μεταναστών Χανίων, Δημήτρης Μακρέας.

 

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της 25ης Μαρτίου το μέλος του Στεκιού Μεταναστών Χανίων, Δημήτρης Μακρέας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, ο Δ. Μακρέας δέχτηκε συντονισμένη επίθεση από ομάδα ατόμων τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο και το Στέκι Μεταναστών Χανιών, ανήκουν στο χώρο της φασιστικής ακροδεξιάς. 

Μετά την επίθεση το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κάταγμα προσωπικού κρανίου. Είχε προηγηθεί επίθεση σε μετανάστη, φίλο του θύματος. 

Η δίκη των συλληφθέντων για την επίθεση, στους οποίους αποδόθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, είχε προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι, ωστόσο αναβλήθηκε για την Πέμπτη, 2 Απριλίου.  

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 105.5 “στο Κόκκινο” μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο Δημήτρης Μακρέας έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης από την Αστυνομία της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε.

«Είναι τιμή μου να με παρουσιάζουν ως ήρωα που υπερασπίστηκε έναν μετανάστη, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Μακρέας. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, τη στιγμή που έβγαινε από το Στέκι Μεταναστών Χανίων έφτασε αλαφιασμένος ένας φίλος του μετανάστης, τον οποίον είχαν τραμπουκίσει λεκτικά λίγο νωρίτερα κάποια άτομα. «Το μόνο που έκανα», είπε, «ήταν να σταθώ δίπλα του και να τον καθησυχάσω». 

«Λίγο αργότερα, καθώς προχωρούσα προς το αυτοκίνητό μου με τη σύζυγό μου», συνέχισε ο Δ. Μακρέας, «είδα έναν άνθρωπο να στέκεται στη μέση του δρόμου, να μιλάει στο τηλέφωνο και να με δείχνει, φωνάζοντας αυτός είναι! Χωρίς να έχω καταλάβει ακόμα, δέχτηκα από πίσω ένα χτύπημα με ένα λοστάρι, και έπειτα μου επιτέθηκαν 3-4 άτομα με μπουνιές και κλοτσιές, μέχρι που με άφησαν λιπόθυμο».
 
Ο Δ.Μακρέας αναγνώρισε δύο από τα άτομα που του επιτέθηκαν, σημειώνοντας μάλιστα πως ο ένας μένει σε απόσταση 40 μέτρων από το ιατρείο που δουλεύει και τον γνώριζε καθώς έγραφε φάρμακα στον πατέρα του. «Οι δράστες είναι γνωστοί στα Χανιά για την τραμπούκικη και φασιστοειδή συμπεριφορά τους», είπε.
 
Εξοργισμένος, ο Δημήτρης Μακρέας κατήγγειλε στο 105.5 στο Κόκκινο τη στάση της Αστυνομίας να μην διερευνήσει ως όφειλε την υπόθεση. Όπως είπε, «υπάρχει ένα βίντεο όπου έχει καταγραφεί το πρώτο δολοφονικό χτύπημα που δέχτηκα ενώ περπατούσα με τη σύζυγό μου, το οποίο ποτέ δε συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία. Την ερευνητική δουλειά έκαναν συγγενείς και φίλοι και όχι εκείνοι που έπρεπε», κατέληξε.  
 
Νωρίτερα, η συνήγορος του Δ.Μακρέα, Βούλα Γιαννακοπούλου, είχε καταγγείλει στο www.kokkino.gr ότι η αστυνομία εκφόβισε αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να μην καταθέσουν και συγκρότησε τη δικογραφία με βάση μαρτυρίες ψευδομαρτύρων της υπεράσπισης. 
 
Η δίκη των 3 ατόμων που έχουν συλληφθεί για την επίθεση και κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, θα γίνει την Πέμπτη, 2 Απριλίου, στις 11 π.μ. 
 
Με πληροφορίες από: stokokkino.gr/ Γεωργία Ανάγνου
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:59