search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:58
MENU CLOSE

Βενιζέλος: «Σεβαστείτε το εθνικό κεκτημένο, μην παίζετε με το εθνικό συμφέρον»

30.03.2015 20:56
Βενιζέλος: «Σεβαστείτε το εθνικό κεκτημένο, μην παίζετε με το εθνικό συμφέρον» - Media

«Σας στηρίζουμε αφού επιτέλους συνειδητοποιήσετε πως υπάρχει μία εθνική στρατηγική, εφόσον αναλάβετε την ευθύνη σας χωρίς παιχνίδια, χωρίς αυταρέσκειες κι αλαζονεία χωρίς επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς και παλινωδίες χωρίς γραμμή τυφλής πρόσκρουσης ή διολίσθησης» ξεκαθάρισε προς την κυβερνητική πλευρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Σας στηρίζουμε αφού επιτέλους συνειδητοποιήσετε πως υπάρχει μία εθνική στρατηγική, εφόσον αναλάβετε την ευθύνη σας χωρίς παιχνίδια, χωρίς αυταρέσκειες κι αλαζονεία χωρίς επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς και παλινωδίες χωρίς γραμμή τυφλής πρόσκρουσης ή διολίσθησης» ξεκαθάρισε προς την κυβερνητική πλευρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι υπέγραψε ερήμην του λαού την παράταση, δεν την έφερε ποτέ στη Βουλή, τώρα θέτει εκβιαστικά διλήμματα, δεν διαπραγματεύεται ενώ ζητεί χειροκρότημα χωρίς να έχει ενημερώσει τα κόμματα και τον λαό για το τι διαπραγματεύεται και τι συμφωνία έκλεισε.

Ο Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταγγέλλει τους εταίρους γιατί δεν τηρούν το Μνημόνιο και δεν μας δίνουν τις δόσεις, ότι δεν τηρούν το Μνημόνιο που η ίδια η κυβέρνηση δεν θέλει να εφαρμόσει. «Το θέατρο της παράλογης θρασυδειλίας» σχολίασε και απευθυνόμενος πως τα έδρανα της κυβέρνησης είπε: «τώρα ζητάτε να σας χειροκροτήσουμε», θέτοντας το ερώτημα: «Για να καταστρέψετε τη χώρα ή για να την κάνετε «γυριστή» χωρίς πολιτικό κόστος;».

«Τέτοια βοήθεια μην περιμένετε» ξεκαθάρισε τονίζοντας πως «εμείς στηρίζουμε την εθνική στρατηγική, την εθνική συναίνεση, την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ακόμη για την αποψινή συζήτηση στη Βουλή πως ο πρωθυπουργός όχι μόνον δεν έκανε ανακοινώσεις, δεν είπε ποια είναι τα δεδομένα, αλλά ζήτησε και τα ρέστα από την Αντιπολίτευση για τα δημαγωγικά του ψέματα και την αντιμνημονιακή του ανευθυνότητα.

Όπως μάλιστα τόνισε ο Βενιζέλος η Ελλάδα είναι μία κι η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εκφράζει την χώρα συνολικά «κι όχι μόνο την ετερόκλητη πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» επισημαίνοντας πως ενώ οι σημερινοί κυβερνώντες μιλούσαν για δοσίλογους εκείνοι σήμερα στηρίζουν έχοντας ψηφίσει ήδη τις ρυθμίσεις για τα προνοιακά και τις 100 δόσεις.

«Το δικό μας μέλημα ήταν και είναι πάντα η πατρίδα και το πληρώσαμε ακριβά» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τόνισε ότι «αυτό είναι το ιστορικό καθήκον» και επισήμανε πως ήρθε η ώρα να καταλάβουν οι πολίτες «τι περάσαμε ως έθνος, ότι γλυτώσαμε την απόλυτη καταστροφή και την ασύντακτη χρεοκοπία και τι κατακτήσαμε χάρη στη δική τους προσπάθεια».

«Αυτό το εθνικό κεκτημένο οφείλετε να το σεβαστείτε. Μην παίζετε με το εθνικό συμφέρον» κάλεσε την κυβέρνηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52