search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 13:39
MENU CLOSE

Γ. Σακελλαρίδης: Τέλος στον ΕΝΦΙΑ το 2015 – Έρχεται ο ΦΜΑΠ

31.03.2015 06:02
Γ. Σακελλαρίδης: Τέλος στον ΕΝΦΙΑ το 2015 - Έρχεται ο ΦΜΑΠ - Media

«Άδικη» χαρακτήρισε την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, από την προηγούμενη κυβέρνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα εισπραχθεί για το 2015 ο φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων. Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι θα αντικατασταθεί από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

«Άδικη» χαρακτήρισε την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, από την προηγούμενη κυβέρνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα εισπραχθεί για το 2015 ο φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων. Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι θα αντικατασταθεί από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, για το τι συμβιβασμούς καλείται να κάνει η κυβέρνηση από τους δανειστές, αναφορικά με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, επικουρικές συντάξεις, ΕΝΦΙΑ, αυξήσεις στο ΦΠΑ, απάντησε ότι «ο ΕΝΦΙΑ που είναι από τους πιο άδικους φόρους και έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη θα αντικατασταθεί από ΦΜΑΠ, τον οποίο επεξεργαζόμαστε. Δεν θα εισπραχθεί ΕΝΦΙΑ για το 2015».

Επανέλαβε δε τη θέση της κυβέρνησης ότι δεν θα λάβει υφεσιακά μέτρα. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα πάρει υφεσιακά μέτρα. Οι βασικές γραμμές της διαπραγμάτευσης έχουν γίνει φανερές και στον ελληνικό λαό και στο σώμα της Βουλής. Οι θέσεις των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση έχουν έρθει στο φως από την ημέρα που έστειλε το email ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. Αυτή τη στιγμή επειδή είναι σε κρίσιμο το σημείο της διαπραγμάτευσης έχουμε επιλέξει να γίνεται στο τραπέζι των Βρυξελλών. Είναι ζήτημα σεβασμού των διαπραγματεύσεων και όχι συσκότισης» είπε ο Γ. Σακελλαρίδης, αναφορικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, επαναλαμβάνοντας ότι είναι γνωστές οι θέσεις που έχει κομίσει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.
«Σε μία διαπραγμάτευση και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις. Εμείς σε ζητήματα για εργασιακά, μειώσεις συντάξεων και άλλα υφεσιακά μέτρα δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν θα κάνουμε πίσω» πρόσθεσε σε σχέση με τις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης και αν αυτές συμπίπτουν με εκείνες των δανειστών.

Τέλος, σε σχέση με τις λίστες και το ενδεχόμενο φοροδιαφυγής, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότι «γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Είναι πολλές οι λίστες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18