search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:45
MENU CLOSE

Μπάχαλο η Ολομέλεια- Η αποχώρηση της ΝΔ α λα… ΔΑΠ, το επεισόδιο Σαμαρά-Ζωής και η ατάκα της Ντόρας (Videos)

31.03.2015 06:42
Τι είπε ο Μεϊμαράκης στον Τσίπρα-Η θερμή μεταξύ τους χειραψία (Photo) - Media

Η Πρόεδρος της Βουλής τσακώθηκε σε δύο φάσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση. Αποχώρησε από την διαδικασία η ΝΔ, «φοιτητική παράταξη» την χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός. Η ατάκα της Ντόρας για τη Ζωή.

Μια αναφορά επί προσωπικού του Αντώνη Σαμαρά στον Γιώργο Κατρούγκαλο και το θέμα που προέκυψε με τα δημοσιεύματα για τη δικηγορική του εταιρεία, ήταν αυτή που άναψε τα αίματα και οδήγησε στο δεύτερο κατά σειρά επεισόδιο με την πρόεδρο της Βουλής και την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποφάσισε να δώσει το λόγο στον υπουργό για να απαντήσει επί προσωπικού, κάτι που οδήγησε στην έκρηξη της πτέρυγας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σαμαράς, Γεωργιάδης και Μεϊμαράκης διατύπωναν με φωνές τις ενστάσεις τους, για την -κατά τη γνώμη τους- εκτροπή της διαδικασίας, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να απαντά σε αυστηρό ύφος, ρίχνοντας έτσι… λάδι στη φωτιά. Αποτέλεσμα της έντασης αυτής, ήταν με επικεφαλής τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη! (που ανακοίνωσε πρώτος την συγκεκριμένη απόφαση) να αποχωρήσει από τη συζήτηση η Νέα Δημοκρατία.

ΝΔ ή ΔΑΠ;

Φοιτητική παράταξη χαρακτήρισε τη ΝΔ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την αποχώρηση των βουλευτών της από την αίθουσα.

Σύσσωμη η ΚΟ της ΝΔ βρεθηκε στο περιστύλιο και στη συνέχεια στο καφενείο της Βουλής. Εκεί ο Αντώνης Σαμάρας υποστήριξε ότι αυτά που συμβαίνουν είναι ντροπή και ότι δεν τα έχει ξαναδεί στο Κοινοβούλιο, σχολιάζοντας μάλιστα την Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι δεν συμπεριφέρεται ως πρόεδρος ολόκληρης της Βουλής αλλά ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.  

Η δήλωση Σαμαρά μετά την αποχώρηση

«Ήρθαμε για να υποστηρίξουμε τις ελληνικές θέσεις. Αντί αυτού εισπράξαμε ύβρεις. Και δεν φτάνει αυτό. Η Πρόεδρος της Βουλής δυναμίτισε κυριολεκτικά τη συζήτηση παρουσία ενός αμήχανου και αμίλητου πρωθυπουργού. Πιστεύω να έγινε σαφές ότι η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον να ανεχθεί μια τέτοια παράσταση συντονισμένη από κείνους που δεν θέλουν βοήθεια, αλλά θέλουν διχασμό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο η ΝΔ δεν το επιθυμεί και θα κάνει το παν να μην γίνει ποτέ.

«Διότι το μεγάλο πλεονέκτημα των Ελλήνων είναι ότι στα δύσκολα μπορούν να είναι ενωμένοι και μπορεί ο καθένας να κάνει τις υποχωρήσεις που πρέπει» εξήγησε.

«Όμως το να έρχεσαι να συζητήσεις και να εισπράττεις ύβρεις σε ένα περιβάλλον μάλιστα όπου τόσο η πρόεδρος της Βουλής όσο και εκπρόσωπος της ΧΑ έπαιζαν έναν ρόλο που δεν θέλαμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει. Όταν ο εκπρόσωπος της ΧΑ ομιλεί σαν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταφερόμενος εναντίον της ΝΔ και μόνο αυτό σημαίνει ότι το περιβάλλον ήταν τέτοιο που πραγματικά δυναμίτισε όλη την αποψινή συζήτηση» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς. Καταλήγοντας την δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Είναι κρίμα. Αλλά επειδή ζούμε σε ένα δημοκρατικό καθεστώς και πρέπει να περιφρουρήσουμε την Βουλή των Ελλήνων από τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα περάσαμε το μήνυμα ότι είναι η τελευταία φορά».

Η κόντρα Ζωής-Σαμαρά περί σεξισμού

Η αντιπαράθεση αξιωματικής αντιπολίτευσης-Προέδρου της Βουλής για το “ζήτημα Κατρούγκαλου” δεν ήταν όμως η πρώτη της χθεσινής Ολομέλειας. Νωρίτερα, ένταση είχε προκληθεί όταν ο Αντώνης Σαμαράς είχε μιλήσει περί “ανδρικής στάσης”, σχόλιο στο οποίο επέλεξε να απαντήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της Βουλής κατήγγειλε τον πρώην πρωθυπουργό για σεξισμό, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά που δήλωσε: «Λογοκρισία δεν θα δεχθώ και δεν δέχομαι. Είμαι σε αυτά τα έδρανα από το 1977. Αυτή τη συμπεριφορά δεν την έχω δει ποτέ, από όλους τους προέδρους που έχουν περάσει. Και μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει, αλλά προσέξτε, λογοκρισία σε βάρος αυτής της παράταξης που έχει δώσει τα πάντα για τη Δημοκρατία , που έχει δώσει τα πάντα για το ήθος αυτού του Κοινοβουλίου δεν δεχόμαστε. Τελειωμένα. Και ό,τι εννοώ, το εννοώ».

Μπακογιάννη για Ζωή: Είναι ανασφαλής

Την “ευαισθησία” της Προέδρου της Βουλής, σχετικά με τα ζητήμα σεξισμού, σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε… πηγαδάκι δημοσιογράφων. «Δεν υπάρχει χειρότερο είδος από μια ανασφαλή γυναίκα. Αυτά τα πράγματα ενοχλούν μόνο τις ανασφαλείς γυναίκες και η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι 100% ανασφαλής».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:45