search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:22
MENU CLOSE

Συμφωνία με τους δανειστές «βλέπει» ο Δημήτρης Μάρδας

31.03.2015 07:00
Συμφωνία με τους δανειστές «βλέπει» ο Δημήτρης Μάρδας - Media

Συμφωνία με τους δανειστές «βλέπει» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Συμφωνία με τους δανειστές αύριο «βλέπει» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o υπουργός εκτίμησε, με βάση τις πληροφορίες που έχει, ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να κωλυσιεργήσουν στις διαπραγματεύσεις. «Την βλέπω την συμφωνία αύριο», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας μέχρι τις 8 Απριλίου παρέπεμψε στην τρέχουσα διαπραγμάτευση.

«Όπως ξέρετε τρέχει μια διαπραγμάτευση αυτές τις ώρες, δεν μιλάμε για μέρες. Ας δούμε τα αποτελέσματα από το EuroWorking Group και από εκεί και πέρα θα μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε άλλο θέλετε σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα», ανέφερε.

Αναφορικά με το νόμο που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, τόνισε ότι «μετατίθεται η εφαρμογή του χρονικά λίγο περισσότερο, δηλαδή δεν θα τον έχουμε τον επόμενο ή τον μεθεπόμενο μήνα, θα τον έχουμε λίγο αργότερα».

Αναγνώρισε ότι ο φόρος αυτός «ήταν ένα κομμάτι της διαπραγμάτευσης, δεν ξέρω πόσο επέμειναν ή πόσο εκτεταμένη ήταν η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, αυτά τα γνωρίζουν μόνο οι διαπραγματευτές αλλά εκείνο που γνωρίζω είναι ότι αυτό το πράγμα έχει υιοθετηθεί», εννοώντας την αλλαγή του ΕΝΦΙΑ και παραπέμποντας για λεπτομέρειες «εν καιρώ».

«Θα έχουμε μια εφαρμογή ενός νόμου όμοιου με τον ΕΝΦΙΑ λίγο αργότερα, όχι τον ΕΝΦΙΑ», είπε χαρακτηριστικά και διασαφήνισε ότι ο κόσμος φέτος θα πληρώσει «κάτι άλλο» και όχι τον ΕΝΦΙΑ.

«Επιδιώκεται η εφαρμογή μιας άλλης ρύθμισης η οποία σαφώς θα δίνει για τα εισοδήματα τα οποία θεωρούνται χαμηλά πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε όρους χαμηλότερης παροχής χρημάτων», σημείωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:22