search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:07
MENU CLOSE

Προς εκτόνωση η κατάληψη στην Πρυτανεία-Αποφυλακίζεται η μητέρα των αδερφών Τσάκαλου

31.03.2015 09:49
Προς εκτόνωση η κατάληψη στην Πρυτανεία-Αποφυλακίζεται η μητέρα των αδερφών Τσάκαλου - Media

Δεκτή έγινε η εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών για την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους της μητέρας των αδερφών Τσάκαλου. Ήταν από τα βασικά αιτήματα των καταληψιών της Πρυτανείας.

Δεκτή έγινε η εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών για την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους της μητέρας των αδερφών Τσάκαλου που ήταν από τα βασικά αιτήματα των καταληψιών της Πρυτανείας.

Την ίδια ώρα σε συλλήψεις μετατρέπονται οι 3 προσαγωγές που έγιναν έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα για την κατάληψη.

Η ορκωμοσία πάντως των φοιτητών που είχαν αποχωρήσει νωρίτερα από την Πρυτανεία, έγινε κανονικά σε κτίριο της οδού Ναυαρίνου, όπως κανονικά επιτρέπεται και η είσοδος των διοικητικών υπαλλήλων εντός του χώρου του Πανεπιστημίου.

Όπως παραδέχονται και οι διοικητικοί, δεν έχουν γίνει φθορές εντός του κτιρίου. Οι αντιεξουσιαστές που παραμένουν στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, αλληλέγγυοι στην απεργίας πείνας των κρατουμένων, απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, θα παραμείνουν σίγουρα έως και αύριο οπότε και στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη, μοτο-πορεία από τα Προπύλαια προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Αποφυλακίζεται η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

Την έξοδο από τις φυλακές της μητέρας των κρατούμενων για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς», Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

Οι εφέτες με πλειοψηφία 2 προς 1, αποφάσισαν την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης της 60χρονης γυναίκας με βούλευμα. Συγκεκριμένα, με το βούλευμα, στη μητέρα των δύο κρατουμένων επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρέωσης εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές το μήνα και της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Σαλαμίνας, όπου κατοικεί. Επιβάλλεται επίσης και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ.

«Η απόφαση είναι σύμφωνη με το κοινό περί Δικαίου αίσθημα και με τις παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας που δεν αποδέχεται τη συλλογική οικογενειακή ευθύνη και τις διώξεις σε βάρος γονέων και στενών συγγενικών προσώπων των κατηγορουμένων χωρίς σοβαρές ενδείξεις ενοχής» δήλωσε ο συνήγορός της Σ.Κεχαγιόγλου.

Ωστόσο προφυλακισμένη παραμένει η σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου, αφού απορρίφθηκε η εισήγηση του εισαγγελέα για την αποφυλάκιση της.

Οι δύο γυναίκες είχαν συλληφθεί αμέσως μετά τη σύλληψη της Αγγελικής Σπυροπούλου- η οποία κρυβόταν στο σπίτι της 60χρονης- και μετά τις απολογίες τους στον Εφέτη Ανακριτή, στις αρχές Μαρτίου, κρίθηκαν προφυλακιστέες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σημειώνεται ότι κρατούμενοι, καταδικασθέντες για την υπόθεση των «Πυρήνων» βρίσκονται ήδη σε απεργία πείνας από τις 3 Μαρτίου, με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση συγγενών και φίλων μελών της οργάνωσης που «δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση των “Πυρήνων”».

Η κατάσταση της υγείας κάποιων απεργών- που έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία- χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς κρίσιμη.

Πρυτανικές Αρχές: Μας προβληματίζει η παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσία

Ανακοίνωση για τη συνέχιση της κατάληψης εξέδωσαν οι Πρυτανικές Αρχές:

“Οι Πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτηρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα. Θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά. Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος. Μας προβληματίζει όμως η παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας. Η κατάσταση αυτή όχι μόνο δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα αλλά έχει οδηγήσει και σε παράλυση της διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματός μας.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση αυτή καλούμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη (1/4/2015), 11 π.μ. στα Προπύλαια, ώστε να εκφρασθεί δημόσια η αγωνία για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:07