search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:48
MENU CLOSE

Κατατίθεται μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την επαναπρόσληψη των απολυμένων στο Δημόσιο

31.03.2015 12:10
Κατατίθεται μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την επαναπρόσληψη των απολυμένων στο Δημόσιο - Media

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και «διαθέσιμων» στο Δημόσιο

 

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και «διαθέσιμων» στο Δημόσιο, καθώς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται, ότι με το σχέδιο νόμου πριν από την επιστροφή των απολυμένων και «διαθέσιμων», θα προηγηθεί εθελοντική κινητικότητα, μέσω της οποίας μπορούν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες που υπάρχουν άμεσες ανάγκες από προσωπικό.

Επίσης, επανασυστήνονται οι κλάδοι των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης, του προσωπικού των ΑΕΙ, καθώς και των σχολικών φυλάκων, που καταργήθηκαν. Για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας προβλέπεται η εθελοντική επιστροφή στους ΟΤΑ όσων υπηρετούν σήμερα στην ΕΛΑΣ, ενώ θα παραμείνουν όσοι μετακινήθηκαν στα σωφρονιστικά καταστήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι συμβάσεις των υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, μετατρέπονται σε οργανικές θέσεις μόνιμων υπαλλήλων, ενώ θα προσληφθούν και οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ, αφού προηγουμένως υπάρξει μία διαδικασία κινητικότητας, ως κίνητρο για να ενισχυθούν υπηρεσίες με μεγάλες ελλείψεις.

Επιπλέον, θα υπάρξουν ρυθμίσεις με τις οποίες επιλύονται ζητήματα εκδημοκρατισμού στο Δημόσιο, με την κατάργηση της υποχρεωτική αργίας, για πειθαρχικά παραπτώματα, την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης κλπ.

Τέλος, θα εισαχθεί το θεσμικό πλαίσιο για την Κάρτα του Πολίτη, που θα τεθεί αρχικά σε πιλοτική μορφή, μόνο για το πρόγραμμα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:48