search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:54
MENU CLOSE

Ιβάνοφ: Ελλάδα και ΠΓΔΜ έχουν εμπλακεί σε ένα παιχνίδι για το πρόβλημα της ονομασίας που δεν είναι δικό τους

31.03.2015 12:39
Ιβάνοφ: Ελλάδα και ΠΓΔΜ έχουν εμπλακεί σε ένα παιχνίδι για το πρόβλημα της ονομασίας που δεν είναι δικό τους - Media

Η διαφορά μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας έχει εισέλθει, κατά κάποιο τρόπο, σε μία «διαφορετική φάση», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό σταθμό των Σκοπίων.

Η διαφορά μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας έχει εισέλθει, κατά κάποιο τρόπο, σε μία «διαφορετική φάση», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό σταθμό των Σκοπίων.

«Στην Ελλάδα υπάρχει μία νέα πραγματικότητα. Για πρώτη φορά στην πολιτική σκηνή στην Ελλάδα έχουμε πολιτικούς, οι οποίοι δεν φέρουν το φορτίο της κληρονομιάς από τον ψυχρό πόλεμο και ιδιαίτερα από τον εμφύλιο πόλεμο. Αλλάζουν τα δεδομένα» συμπλήρωσε ο Γ. Ιβάνοφ.

«Και αυτοί, όπως και εμείς, συνειδητοποιούμε πλέον ποιες είναι οι ζημιές που υφιστάμεθα αμφότεροι εξαιτίας αυτού του ζητήματος. Επίσης και κάποιοι παράγοντες, με τους οποίους έχουμε επαφές, συνειδητοποιούν ότι και εμείς και η Ελλάδα έχουμε εμπλακεί σε ένα παιχνίδι και ότι τις ζημιές τις υφιστάμεθα εμείς. Με το πέρασμα του χρόνου, κάποιος διαμόρφωσε την εικόνα πως αυτό είναι δικό μας παιχνίδι. Αντιθέτως. Και η Ελλάδα και εμείς έχουμε εμπλακεί σε ένα ξένο παιχνίδι, στο οποίο τα συμφέροντα είναι των άλλων, ενώ η ζημία δική μας. Έτσι, αυτό το νέο κυβερνητικό σχήμα στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το πόσο θα επιβιώσει, ανοίγει και τα άλλα ζητήματα του προβλήματος με το όνομα, που αντιμετωπίζουμε εμείς, και οι πολίτες και οι επιχειρηματίες, αλλά και όλοι εκείνοι που μέχρι τώρα έχουν υποστεί μόνον ζημία. Δεν υπάρχει κανένα όφελος. Και αυτό είναι επιζήμιο και για εμάς, αλλά και για την ίδια την Ελλάδα, για το κύρος της, το οποίο έχει διακυβευτεί με όλες αυτές τις εξελίξεις σχετικά με το όνομα. Έτσι, πιστεύω ότι υπάρχει μία διαφορετική ροή των πραγμάτων και ότι δεν πρόκειται να παραμείνουμε όμηροι όλων αυτών που μέχρι τώρα συνδέονταν με το πρόβλημα της ονομασίας» πρόσθεσε ο Γ. Ιβάνοφ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:52