search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:49
MENU CLOSE

Πανέμορφο ρωσικό ιστιοφόρο του 1926 στο λιμάνι της Πάτρας (Photos)

31.03.2015 18:22
Πανέμορφο ρωσικό ιστιοφόρο του 1926 στο λιμάνι της Πάτρας (Photos) - Media Gallery

Ένα ρωσικό ιστορικό ιστιοφόρο έχει καταπλεύσει στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας, προκαλώντας το ενδιαφέρον αρκετών πολιτών, οι οποίοι το έχουν ήδη επισκεφθεί.

Ένα ρωσικό ιστορικό ιστιοφόρο έχει καταπλεύσει στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας, προκαλώντας το ενδιαφέρον αρκετών πολιτών, οι οποίοι το έχουν ήδη επισκεφθεί.

Πρόκειται για το ιστιοφόρο Kruzenshtern, το οποίο ναυπηγήθηκε το 1926 στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Bremerhaven, για τον γερμανικό εμπορικό στόλο.

Όμως το 1946 δόθηκε στην τότε Σοβιετική Ένωση, στο πλαίσιο των γερμανικών αποζημιώσεων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ιστιοφόρο έχει μήκος 115 μέτρων, πλάτος 14 μέτρων και βάθος επτά μέτρων, ενώ επιβαίνουν 175 άτομα, εκ των οποίων, οι 115 είναι εκπαιδευόμενοι αξιωματικοί του ναυτικού από το Πανεπιστήμιο του Καλίνινγκραντ και οι άλλοι 60 το μόνιμο πλήρωμα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ιστιοφόρου, υπεγράφη κατά την διάρκεια ειδικής τελετής που έγινε σήμερα στον οργανισμό λιμένος Πατρών, πρωτόκολλο αδελφοποίησης μεταξύ των λιμανιών της Πάτρας και του Καλίνινγκραντ. Στην συνέχεια ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια μνημείου, που είναι αφιερωμένο στην Ελληνο-Ρωσική φιλία.

Στο μεταξύ το πλήρωμα του ιστιοφόρου επισκέφθηκε τον νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, όπου τους υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος και ο προϊστάμενος του ναού π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης.

Το ρωσικό ιστιοφόρο θα παραμείνει στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας μέχρι τις 2 Απριλίου και οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν στους χώρους του, από τις 10.00 το πρωί μέχρι και τις 6.00 το απόγευμα.

Δείτε φωτογραφίες από το πανέμορφο σκαρί:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10