search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:43
MENU CLOSE

Υπό κατάληψη τα δημαρχεία Ξάνθης και Νέας Σμύρνης

01.04.2015 07:52
Πηγή φωτογραφίας: Indymedia

Υπό κατάληψη βρίσκονται τα δημαρχεία Ξάνθης και Νέας Σμύρνης, από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους απεργούς πείνας κρατούμενους στις φυλακές.

Υπό κατάληψη βρίσκονται τα δημαρχεία Ξάνθης και Νέας Σμύρνης, από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους απεργούς πείνας κρατούμενους στις φυλακές.

Στη Ξάνθη, ομάδα ατόμων εισήλθε στο δημαρχείο, νωρίς το πρωί, ζητώντας από τον δήμαρχο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τους εργαζόμενους να βγουν έξω από το κτίριο. Στη συνέχεια το κατέλαβαν, ανάρτησαν το πανό και έκαναν διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για την κατάληψη.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ξάνθης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι καταληψίες των ενημέρωσαν πως η δράση τους έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα ολοκληρωθεί ως το μεσημέρι.

Στη Νέα Σμύρνη, αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το δημαρχείο επί της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Σε σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia αναφέρουν:

«Στις 2/3 πολιτικοί κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας αγωνιζόμενοι ενάντια στην κατασταλτική πολιτική κράτους και κεφαλαίου που προσπαθεί να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους δημιουργώντας μια συνθήκη εξαίρεσης  που στόχο έχει τόσο τους πολιτικούς κρατούμενους όσο και τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

Αυτή η συνθήκη εξαίρεσης συμπυκνώνεται στους αντιτρομοκρατικούς νόμους (Α’ του 2001, Β’ του 2004, το 2010 τροποποίηση προς μια πιο αυταρχική κατεύθυνση, το 2011 προσθήκη ειδικής διάταξης σχετικά με το DNA), στα ειδικής σύνθεσης  δικαστήρια,  στην εγκληματοποίηση των αγώνων και των αντιστάσεων μέσω του κουκουλονόμου, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ, στην ποινικοποίηση των συγγενικών και προσωπικών σχέσεων. Πρόκειται για το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που μονιμοποιείται και νομιμοποιείται προσπαθώντας να επιβάλλει τις πολιτικές της κυριαρχίας.

Οι πολιτικοί κρατούμενοι Ν.Μαζιώτης,  Κ.Γουρνάς,  Δ.Κουφοντίνας (σταμάτησε στις  27/3) και τα μέλη του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων ( Α.Σταμπούλος,  Τ.Θεοφίλου,  Φ.Χαρίσης, Α. Ντάλιος,  Γ.Σαραφούδης,  Γ.Καραγιαννίδης,  Δ.Μπουρζούκος,  Δ.Πολίτης,  Γ.Μιχαηλίδης)διεκδικούν :

•     Κατάργηση της ειδικής «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187Α και 187)

•     Κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος)

•     Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ που αποτελούν την ολοκλήρωση του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων

•     Οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο

•     Την άμεση απελευθέρωση του Σ. Ξηρού που παρόλο το 98% αναπηρίας του εξοντώνεται συστηματικά εδώ και 13 χρόνια από το κράτος

Παράλληλα, στηρίζουμε το αίτημα των απεργών πείνας φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και της αναρχικής Α. Σπυροπούλου, για την αποφυλάκιση συγγενικών τους προσώπων (η μητέρα των Χ. και Γ. Τσάκαλου και η γυναίκα του δεύτερου), αντιστεκόμενοι στη διεύρυνση της καταστολής που ποινικοποιεί τις συγγενικές και προσωπικές σχέσεις.

Ο αγώνας των πολιτικών κρατουμένων, δεν αφορά μόνο τον πολιτικό χωρό στον οποίο ανήκουν οι απεργοί  πείνας, αφορά όλους και όλες. Είναι μέρος του συνολικότερου αγώνα ενάντια στο κόσμο της ταξικής εκμετάλλευσης, της βαρβαρότητας, της εξουσίας. Ξεπήδησε την περίοδο εκκίνησης της εναλλακτικής συστημικής διαχείρισης (ΣΥΡΙΖΑ) και καταδεικνύει με το καλύτερο τρόπο ότι ως αναρχικοί/ες, αγωνιστές/στριες δεν τρέφουμε αυταπάτες, δεν υπαναχωρούμε, δεν περιμένουμε. Η ιστορία των καταπιεσμένων έχει καταδείξει ότι τίποτα δεν χαρίστηκε, όλα κερδήθηκαν με αγώνες.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:39